Filarmonica de Stat Oradea invită publicul la concertul „Verdi Unlimited”, în care vor fi prezentate pagini celebre din creația marelui compozitor italian Giuseppe Verdi.

La pupitrul dirijoral se va afla David Crescenzi, care și-a definitivat studiile la Conservatorul din Pesaro, clasele de orchestrație, pian, muzică corală și dirijat coral. În primii ani ai carierei sale, s-a consacrat ca pianist acompaniator și maestru suplinitor, mai târziu activând în calitate de dirjor de orchestră și maestru de cor. Acesta a devenit dirijor invitat la Teatrul Operei din Cairo, Egipt, începând cu anul 1998. Din anul 2002, David Crescenzi a devenit o prezență permanentă în lumea muzicală din România. În paralel, la Opera din Cairo, a devenit director artistic și dirijor permanent în anul 2014, iar din 2017, se află în postura de director artistic al Operei Naționale Române din Cluj. Una dintre realizările sale cele mai importante este conducerea operei „Aida”, de Giuseppe Verdi, la Cairo. În prezent, David Crescenzi colaborează frecvent cu operele și filarmonicile din România, dar și cu instituțiile de cultură din Italia, Croația, Egipt sau Qatar.

În cadrul concertului de joi, 24 noiembrie, vor fi prezentate pagini celebre din creația marelui compozitor italian, Giuseppe Verdi, în interpretarea soliștilor: Valentina Boi - soprană, Liza Kadelnic - mezzosoprană, Daniel Magdal - tenor, Florin Estefan - bariton. Concertul va putea fi urmărit de la ora 19.00, în Sala de concerte Enescu-Bartok.

Biletele sunt disponibile la Agenția Filarmonicii de Stat Oradea și online, pe platforma bilete.ro. Sponsor principal: Astoria & Queen Mary.