În sala Enescu-Bartok a Filarmonicii de Stat Oradea, joi, 26 mai, de la ora 19.00, va avea loc primul concert cu muzică din filme, dirijor fiind Shinya Ozaki, din Japonia. Cu acest prilej, vor putea fi audiate piese muzicale din filme de succes, precum: „My Fair Lady", „Gone with the Wind", „Pirates of the Caribbean", „Star Wars", „Titanic", „Memoirs of a Geisha", „Apollo 13", „Lost World", „Superman", „Pink Panther" şi „Mission Impossible".

„Colaborarea cu dirijorul Shinya Ozaki începe acum. Anul trecut, am luat legătura cu Orchestra Simfonică din Târgu Mureş, unde domnia sa este dirijor permanent. Shinya Ozaki a mai făcut acest concert la Târgu Mureş, Satu Mare şi Sibiu, iar succesul pe care l-a avut cu aceste ocazii ne-a motivat să organizăm acest program şi pentru melomanii orădeni", a spus Toth Gabor, secretarul muzical al Filarmonicii orădene, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă. Shinya Ozaki s-a născut în Japonia, la Kagoshima, în 1959, într-o familie de profesori de artă. Cariera sa de dirijor a început la Philadelphia (SUA), fiind invitat apoi în diverse oraşe din SUA, Japonia şi Europa. Sub bagheta sa au evoluat şi diverse ansambluri corale, precum Corul Filarmonicii Naţionale Ungare şi Osaka Choral Society, iar la noi în ţară a dirijat numeroase orchestre, printre care şi Orchestra Filarmonicii „George Enescu" din Bucureşti. Din anul 1994 şi până în prezent îşi desfăşoară activitatea ca dirijor permanent al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii de Stat Târgu Mureş şi al Ansamblului „Camerata Transilvanica". Dirijorul Shinya Ozaki s-a arătat deosebit de încântat de Oradea, fiind hotărât să revină în oraşul nostru ori de câte ori va fi invitat. „Oradea este un oraş superb, e atâta istorie aici încât te copleşeşte. Voi reveni ori de câte ori mi se va propune", a spus dirijorul japonez la întâlnirea cu presa. Todor Albert, directorul general al Filarmoncii, l-a asigurat, încă de pe acum, că intenţionează să-l invite să dirijeze în oraşul nostru până îşi va termina tot repertoriul de muzică de film.

Pentru concertul de joi, 26 mai, biletele se găsesc la sediul Filarmonicii, str. Moscovei nr. 5. Informaţii suplimentare la tel.: 0259-430.853, www.oradeaphilharmony.com.