Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural, în colaborare cu Comunitatea Evreilor Mesianici, vă invită, în data de 26 septembrie 2019, la ora 17.00, în Palatul Princiar din Cetatea Oradea, la vernisajul expoziției „Comunitatea Evreilor Mesianici”.

Aceasta va fi prima expoziție permanentă din lume despre crezul evreilor mesianici. Comunitățile evreilor mesianici sunt acele comunități ale evreilor, în care aceștia își păstrează identitatea etnică și culturală evreiască și, împreună cu toți cei care li se alătură, cred în Adon Yeshua HaMashiach (Domnul Isus Christos). Practic, crezul în Adon Yeshua HaMashiach a început cu evreii. Promisiunea unui Salvator (Mashiach – Mesia) al omenirii a fost făcută de Creator poporului Său evreu și întregii lumi prin Scripturile și profeții evrei. Așadar, primii care au crezut în acest Mashiach – Mesia promis și primii credincioși care L-au urmat pe evreul Yeshua din Nazaret au fost evrei. Așa a luat ființă Comunitatea (Biserica) Sa, cu shlichimi (apostoli), ucenici, enoriași – credincioși evrei. Această comunitate stă la baza și este rădăcina din care a apărut creștinismul. De aceea, evreii mesianici de azi sunt continuarea celor de atunci și practicanți a acelui Iudaism practicat de primii credincioși evrei, care în zilele noastre se numește Iudaism Mesianic.

Expoziția, amenajată la etajul II, corpul B al Palatului Princiar, sala 7-8, aduce în fața publicului elemente de îmbrăcăminte religioasă evreiască mesianică, cărți de rugăciune bilingve, Scripturi (Biblii ebraice) unele vechi de sute de ani și multe alte obiecte specifice crezului și sărbătorilor evreiești mesianice. Pe lângă toate acestea, vizitatorii vor avea la dispoziție și informații legate de istoria și crezul evreilor mesianici, plus pasaje din Scripturile ebraice, profeții în limba ebraică despre HaMashiach (Mesia) care avea să vină în lume. Și nu în ultimul rând, vizitatorii vor putea vedea rugăciunea transmisă de Adon Yeshua HaMashiach tuturor credincioșilor din toată lumea, cunoscută ca Rugăciunea „Tatăl nostru”, în limbile ebraică și aramaică.