O nouă expoziție de artă fotografică va fi deschisă în orașul de pe Crișul Repede începând de joi, 1 august. Este vorba despre expoziția personală a artistului fotograf Claudiu Oros, intitulată „Oradea, orașul meu îndrăgit”, ce cuprinde o selecție de 25 de fotografii artistice despre Oradea.

Tânărul artist fotograf are 25 de ani și este rezident farmacist. Claudiu Oros se ocupă mai serios de fotografie de doar patru ani, deși primele „semne” ale acestei pasiuni au apărut în viața lui în urmă cu șase ani.

„Totul a început într-o zi de aprilie, 2013, când, plimbându-mă pe dealurile Oradiei, mi-a venit din senin ideea să fotografiez panorama orașului. Evident că atunci nu aveam aparat foto, dar am folosit telefonul, care era foarte limitat în acest sens. De aici, a început o perioadă lungă de timp, în care am fotografiat orașul văzut de pe dealuri. După un timp, am folosit, timp de doi ani, un aparat de fotografiat Nikon Coolpix. Când călătoream, făceam imagini de amintire, deoarece nu aveam cunoștințe în domeniul fotografiei. În martie 2015, m-am înscris și am absolvit cursul de tehnică și artă fotografică, organizat de cunoscutul fotoclub orădean, condus de artistul fotograf orădean Ștefan Tóth AFIAP, lectorul acestuia, după care mi-am cumpărat primul DSLR, cu care am început să abordez diferite genuri ale artei fotografice”, mărturisește tânărul artist fotograf.

După absolvirea cursului, s-a înscris la Asociația Internațională „Euro Foto Art”, unde activează și în prezent. „Mai presus de orice, fotografia mă relaxează și mă face să uit pe moment de problemele cotidiene. Consider că arta fotografică este un mod de exprimare în care artistul fotograf își exprimă viziunea asupra lumii. Sunt de părere că mulți dintre noi, de cele mai multe ori, nu știm să ne bucurăm de frumusețiie lumii ce ne înconjoară, iar eu încerc să le redau pe acestea în felul meu”, mai spune expozantul.

Lucrările sale au participat cu succes la diferite concursuri naționale și internaționale de artă fotografică. Prima sa expoziție personală, intitulată „Debut”, a fost vernisată în data de 12 aprilie 2017, în Galeria „Ștefan Vilidár István” din Cetatea medievală Oradea.

Vernisajul celei de-a doua expoziții personale a artistului Claudiu Oros va avea loc, în prezența autorului, joi, 1 august, de la ora 17.00, în Turnul Primăriei, la care publicul iubitor de fotografie este invitat să participe. Lucările vor fi prezentate de criticul de artă dr. Ramona Novicov. Momentele muzicale vor fi susținute de către reprezentantul Formației „Duo Varadiensis” - artistul Lucian Malița, care va interpreta, la vioară, mai multe piese din repertoriul internațional.

Organizată de Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din Județul Bihor, în parteneriat cu Asociația Internaționale „Euro Foto Art”, expoziția de artă fotografică va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la 1 septembrie 2019, de marți până joi, între orele 10.00 – 18.00 (luni fiind închis).