Galeria „Matei Stegerean”, din cadrul Centrului Expozițional EFA, a Cetății Oradea, s-a umplut vineri, 17 noiembrie, până la refuz de iubitorii artei fotografice. 

Cunoscuta galerie a găzduit inaugurarea unui nou ciclu, intitulat „Povești la gura sobei”.  Invitata serii a fost artista fotograf dr. Morvay Szabó Edina, care a povestit despre impresiile sale în urma participării la Festivalul Internațional de Fotografie, împreună cu dr. Ramona Novicov, critic de artă, în primăvara anului 2022, în Egipt.

Gazda evenimentului, artistul fotograf Ștefan Tóth István, a prezentat contextul în care a apărut inițiativa organizarea unor manifestări fără precedent, grupate sub genericul „Povești la gura sobei” dedicate aniversării a 15 ani de existență a AIEFA.

„Datorită multiplelor noastre preocupări expoziționale, abia recent am descoperit faptul că, în acest an, aniversăm și 50 de ani de activitatea mea artistică. Incredibil cum a zburat acest jumătate de secol!”, a subliniat, în discursul său artistul fotograf orădean.

În continuare, Morvay-Szabó Edina a povestit despre impresiile sale din Cairo și a ilustrat cu o suită de imagini fotografiate în cadrul Carnavalului fotografic Egipt 2022.

Momentele muzicale ale serii au fost oferite de către reprezentantul  Grupului Creștin și Cultural ”Duo Sola Fide” din Oradea, artistul de violă Thurzó Sándor József.

Următorul eveniment din cadrul ciclului „Povești la gura sobei” va avea loc vineri, 24 noiembrie, începând cu ora 17.00, în acelaşi loc, când Ștefan Tóth István va povesti și prezenta o proiecție de imagini digitale despre activitatea sa de o jumătate de secol în domeniul artei fotografice. Participarea la acest eveniment se va face pe bază de invitație, care se poate solicita pe adresa de e-mail: eurofotoart@gmail.com, până la data de 22 noiembrie.