Asociația Internațională „Euro Foto Art” a pregătit, în parteneriat cu Summit Agro Romania și Asociația pentru Promovarea a Turismului și Regiune, două noi expoziții de artă fotografică.

Astfel, Galeria „Mezey Lajos”, Centrul Expozițional „Euro Foto Art”, din cadrul Cetății medievale Oradea (Corpul E, parter), va găzdui vernisajul expoziției artistului fotograf Bolat Aimagambetov din Kazahstan. Artistul fotograf, originar din Karaganda (Kazahstan), este membru al Foto-clubului „Karaganda” și, în prezent, locuiește în Rzesow (Polonia). În vara acestui an, a participat la vernisajul expoziției personale a artistului fotograf Ștefan Tóth István, ocazie cu care au perfectat organizarea celei de-a doua expoziții personale a artistului fotograf Bolat Aimagambetov în Oradea.

Membrii Fotoclubului apreciază rolul lui Bolat în revigorarea clubului foto, având în vedere că, datorită „încăpățânării” sale, Clubul foto Karaganda a prins din nou viață și a început să funcționeze. Expoziția este alcătuită  50 de fotografii alb-negru și color, care cuprind mai multe genuri ale artei fotografice: eseu și socio-fotografii.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 3 noiembrie, la ora 11.00, la care va participa și Excelența Sa Yerik Ali, ambasadorul Kazahstanului în România, la care organizatorii invită pe toți iubitorii fotografiei să participe. Al doilea vernisaj va avea loc tot vineri, la ora 18.00, în Galeria „Matei Stegerean”, pe simezele căreia vor fi instalate fotografiile artistului fotograf Szabó Géza, membru AIEFA și KMFT, reunite sub genericul „Impresii din Caucaz”. Expoziția cuprinde 30 de fotografii, realizate în Armenia, Georgia (Gruzia).

Ambele vernisaje vor fi transmise online pe facebook: https://www.facebook.com/EuroFotoArtAssociation

Momentele muzicale ale vernisajuelor vor fi oferite de către reprezentantul Grupului Cultural „Duo Sola Fide” din Oradea, artistul de violă Thurzó Sándor József.

Expozițiile vor rămâne la dispoziția publicului până în 2 decembrie, în zilele de lucru, între orele 10.00 - 14.00, la care accesul este liberă.