Spectacolul bilingv „Poveste din Transilvania / Erdélyi mese”, produs de Studio Act Oradea, a fost selectat în cel mai prestigios festival de dramaturgie contemporană din ţară, Festivalul Dramaturgiei Româneşti, ajuns deja la a 23-a ediţie.

 

FEST-FDR va avea loc în Timişoara, în perioada 5-13 mai. Festivalul are două componente: FEST; secţiune outdoor care reuneşte o serie de spectacole româneşti şi internaţionale, şi FDR, care propune exclusiv texte româneşti de teatru, ale autorilor contemporani. Selecţionerul festivalului, Oana Borş, a inventariat numeroasele propuneri primite din partea teatrelor și companiilor care au participat la selecție. Titlurile pe care le-a reținut pentru Secțiunea FDR a FEST-FDR 2018 reflectă interesul din ce în ce mai crescut al teatrelor și al publicului pentru noua dramaturgie românească, consolidarea generației anilor 2000 a unor dramaturgi români ca Mihaela Michailov, Peca Ștefan sau Csaba Székely, precum și apariția uneia noi, formată din scriitori ca Alex Tocilescu,  George Ștefan sau Alexandru Popa.

Poveste din Transilvania a avut premiera la Studio Act Oradea în vara anului 2017. Textul bilingv este semnat de George Ştefan, subiectul fiind inspirat dintr-un caz real. Regia spectacolului este semnată de Andy Gherge, iar din distribuţie fac parte actori ai teatrelor Regina Maria şi Szigligeti: Gyula Kocsis, Pitz Melinda, Richard Balint, Alin Stanciu, Ciprian Ciuciu şi Eugen Neag.

Poveste din Transilvania prezintă povestea unei familii mixte din Târgu Mureş, urmărită la nivelul mai multor generaţii de eternul conflict interetnic. Spectacolul, prezentat recent în cadrul unei microstagiuni independente din Bucureşti, s-a bucurat de aprecierile criticilor de specialitate încă de la prima “ieşire” din oraşul natal.

Orădenii care vor să vadă acest spectacol sunt invitaţi la sediul Studio Act, din strada Crinului nr. 2, duminică, 29 aprilie, de la ora 19.00. Informaţii şi rezervări se pot obţine la numărul de telefon: 0751/788-694.