Tuncer Cücenoğlu, autorul piesei de teatru „Avalanșa”, vine la Oradea miercuri, 5 decembrie, pentru a viziona cea de-a treia reprezentație a spectacolului cu același nume, montat pe scena Teatrului Regina Maria de regizorul Petru Vutcărău. Spectacolul se joacă de la ora 19.00, la Sala Mare, cu publicul pe scenă.

Tuncer Cücenoğlu este un dramaturg turc contemporan, membru al Uniunii Scriitorilor Turci și profesor de dramaturgie la MSM (Müjdat Gezen Art Center) din Istanbul. Este câștigătorul a peste 25 de premii, iar spectacolele realizate după textele pe care le semnează fac parte din repertoriile unor companii de teatru prestigioase din întreaga lume.

Textul „Avalanșa”, cel mai de succes dintre creațiile sale literare, este inspirat din povestea reală a locuitorilor unui mic sat din Anatolia. Spațiul în care acești oameni trăiesc este înconjurat de munți și peste întreaga așezare tronează o frică ancestrală că vor fi acoperiți de avalanșă. Astfel, viața localnicilor se desfășoară între niște limite absurde pentru cei din exterior, dar aparent necesare pentru ei: în fiecare an, timp de nouă luni, satul trebuie să fie într-o liniște mormântală, pentru a nu „trezi” avalanșa, rămânând astfel doar trei luni în care oamenii pot avea preocupări care generează zgomot.

Alături de Tuncer Cücenoğlu, la spectacol va fi prezentă și doamna Nermin Hogea, care a realizat traducerea textului în limba română. Vă așteptăm cu drag la spectacol!

Biletele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrului de marți până vineri, în intervalul orar 12.00 - 18.00, iar în weekend, între orele 10.00-13.00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online pe www.biletmaster.ro.

Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0372/368.475