Asociația Culturală Do Art Oradea susține arta și frumosul prin lecții de pian a copiilor (minim 5 ani), tinerilor și tuturor celor care doresc să se exprime prin muzică.

Do Art Oradea are sediul pe strada Evreilor Deportați nr. 47, iar președinta asociației este Varady Henrietta, cadru didactic asociat la Universitatea din Oradea - Departamentul Muzică, de asemenea, artist instrumentist la Teatrul Regina Maria din Oradea. În prezent, este student doctorand în an terminal la Universitatea de Vest din Timișoara - Școala Doctorală de Muzică și Teatru, ultimele studii finalizate fiind master în pian la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. 

În luna februarie, Do Art Oradea a lansat Concursul „Arta Sufletului” care a avut parte de mare succes, participând 130 de concurenți din întreaga țară la diverse secțiuni (muzică instrumentală clasică și populară, muzică vocală ușoară, clasică și populară, desen, handmade, teatru), fiind premiați cu locurile 1, 2 și 3, printre care 36 de participanți talentați au fost selectați pentru premii speciale.

În acest moment, Do Art Oradea este la al doilea concurs online - Concursul „Lumina Artei”, cu termen de înscriere 10 mai - 21 iunie 2022, afișarea rezultatelor având loc în 28 iunie 2022. Regulamentul se poate găsi pe site-ul Asociației Culturale Do Art Oradea (https://doart.ro/), pe pagina de facebook https://www.facebook.com/doart.oradea, dar și pe grupul de facebook al concursului: https://www.facebook.com/groups/concursulluminaarteied1.

„Concursurile online organizate de Do Art Oradea au ca scop promovarea tuturor copiilor, adolescenților, tinerilor și nu numai, care au un talent artistic special”, anunță Varady Henrietta, fondator Do Art. Potrivit acesteia, prin mediul online, concurenții au posibilitatea de a participa de la distanță, fără să își facă griji de tracul de scenă.

„Chiar și la o înregistrare video (cerință obligatorie pentru secțiunile de muzică, teatru și dans) există emoții, o înregistrare reușită necesitând mult timp și răbdare. Paleta largă a secțiunilor prezente în regulamentul acestui concurs online oferă șansa oricărui participant de a-și etala talentul”, menționează Varady Henrietta.