Două expoziții de grup ale artiștilor fotografi, dr. Ahmed Mohamed Hassan, membru permanent al AIEFA, și Nora Mahar, din Alexandria, Egipt, vor fi organizate în Carei și Oradea, la finalul acestei săptămâni.

Asociația Internațională „Euro Foto Art” (AIEFA), care are o colaborarea deosebită cu Fotoclubul Internațional „Pharaohs” din Egipt, a oferit posibilitatea vernisării, în cadrul Carnavalului Fotografic Egipt 2022, organizat de către PIPC, a expoziției personale jubiliare a artistului fotograf Ștefan Tóth István în Egipt. La acest eveniment au participat și dr. Morvay-Szabó Edina, dr. Ramona Novicov și Ovi D. Pop. În continuarea colaborării culturale bilaterale, în România, vor fi organizate două expoziții de grup ale artiștilor fotografi, dr. Ahmed Mohamed Hassan și Nora Mahar, din Alexandria (Egipt). Cele două expoziții, organizate în parteneriat cu Summit Agro Romania (SAR), sub patronajul Ambasadei Egiptului în România și sub auspiciile FIAP, vor fi vernisate vineri, 26 mai, de la ora 16.00, în prezența autorilor și a Excelenței Sale domnul Moayad Eldalie, ambasadorul Egiptului în România, la Castelul „Károlyi” din Carei, respectiv sâmbătă, 27 mai, la ora 17.00, în parteneriat cu Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal, la Galeria Euro Foto Art din Cetatea Oradea.

După sosirea în Oradea a Excelenței Sale Moayad Eldalie, ambasadorul Egiptului în România (care vine în Oradea la invitația AIEFA), domnia sa, împreună cu artiștii fotografi din Egipt și România, au fost primiți într-o vizită de curtoazie la sediul Primăriei Oradea. După vizitarea Primăriei, delegația din Egipt s-a deplasat la Carei, pentru a participa la vernisajul expoziției de artă fotografică, intitulată „Cleopatra”. De asemenea, ambasadorul egiptean va vizita, împreună cu artiștii fotografi din Egipt, mai multe biserici și obiective turistice din centrul orașului. La ora 17.00, va participa la vernisajul expoziției artiștilor fotografi dr. Ahmed Mohamed Hassan și a soției sale, Nora Mahar, intitulată „Călătoria faraonilor”, care va avea loc în Galeria „Euro Foto Art”,  alcătuită din 72 de fotografii color.

Momentele muzicale ale vernisajului din Oradea vor fi oferite de către reprezentantul  Grupului Creștin și Cultural „Duo Sola Fide” din Oradea, artistul de violă Thurzó Sándor József.

O parte din exponate vor putea fi vizionate și pe ecranele mijloacelor moderne de transport din municipiul nostru. Expoziția artiștilor fotografi din Egipt va rămâne la dispoziția turiștilor și a publicului vizitator din Oradea până în 23 iunie 2023, de marți până duminică, între orele 10.00 - 18.00 (luni închis).