Varadinum Foto Club Oradea a cucerit un nou titlu de Best Club la un salon internaţional de artă fotografică. De această dată, titlul a fost obţinut în cadrul primului Salon Internaţional din Ribeirão Preto, Brazilia, echipa participanţilor fiind formată din 10 artişti fotografi.

Pentru cea de-a treia oară, Varadinum Foto Club Oradea România a cucerit un titlu de Best Club în cadrul unui Salon Internaţional de Artă Fotografică. La 1st International Salon of Photographic art of Ribeirão Preto, au participat 498 de artişti fotografi din 63 de ţări. Echipa Varadinum Foto Club Oradea a fost compusă din Adela Rusu, Dayanna Maria, Lazăr Constantin, Plaino Marian, Ionuţ Jarca, Mihai Bogdan, Bogdan Popa, Liviu Paşcalău, Raul Ghiman şi Ovi D. Pop.

Mare parte a membrilor clubului sunt absolvenți ai Școlii de Fotografie Varadinum, îndrumați de Adela Rusu și Ovi D. Pop, însă lor li s-au alăturat şi alţţi artişti fotografi valoroşi din Cluj-Napoca, Timișoara, București, Huedin, Baia Mare și Oravița, alături de artişti din Franța și Ungaria!

Premii individuale în cadrul salonului brazilian au câștigat Adela Rusu, care a primit  diploma pentru imaginea cu titlul Kudika, Marian Plaino a primit distincţia FIAP blue ribbon pentru fotografia Cappadochia Land of Beautiful Horses, iar artistul fotograf Ovi D. Pop a fost distins cu titlul IAAP Gold Medal pentru imaginea Dead or Alive și cu  FIAP Silver medal pentru imaginea cu titlul 6 Chairs.
Astfel, după succesele din Polonia și India, cărora li s-a adăugat această nouă realizare, fotografiile membrilor clubului Varadinum se bucură oficial de aprecierile juriilor de pe trei continente.