Asociația Internațională Euro Foto Art a început în data de 15 februarie, cel de-al doilea curs online de inițiere în tehnica și arta fotografică în limba maghiară, condus de către cunoscutul artist fotograf Ștefan Tóth AP. La cursul derulat în cadrul Euro Photo Art Academy s-au înscris 13 iubitori ai fotografiei, din judeţul Bihor.

 Cursanţii înscrişi sunt din Marghita, Oradea, Săcueni, Salonta, Sălacea, Sălard și Valea lui Mihai. În cadrul cursului a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, în weekend-ul 19-21 februarie, și o deplasare de creație individuală. Cele mai reușite imagini vor fi expuse în cadrul expoziției cu valoare de examen, intitulat „Așezământul meu”, care va fi vernisată vineri, 26 februarie, la ora 19.00, în Galeria „Ștefan Vilidár István” din cadrul Palatului Princiar al Cetății Medievale Oradea. Vernisajul va fi  transmis prin facebook, de pe adresa asociației. Expoziția organizată în parteneriat cu Muzeul Orașului Oradea-Complex Cultural va rămâne la dispoziția publicului vizitator până în data de 19 martie, şi va putea fi vizitată zilnic între orele 08.00 - 19.00. Accesul va fi liber.
Asociaţia Euro Foto Art a finalizat un prim curs internaţional de tehnică şi artă fotografică, din cele cinci programate în limba maghiară, la începutul lunii februarie. Cursul, organizat în parteneriat cu Institutul „Bazinul Carpatin” din Seghedin (HU) și cu sprijinul Casei Partium din Debreţin (HU), a fost finalizat tot cu o expoziţie examen intitulată Aşezământul meu, expoziţie a cărei vernisaj a avut loc în data de 13 februarie. Pentru că aceste cursuri sunt dedicate iubitorilor de fotografie din Voivodina (Serbia), Ținutul de Sus (Slovacia), Partium, Transilvania  (România), Transcarpatia (Ucraina) și Ungaria, Oradea a fost martora unui vernisaj internaţional, cursanţii de peste hotare fiind prezenţi la eveniment prin intermediul platformei Zoom.
Cele 50 de imagini realizate de absolvenţi pot fi admirate, până în data de 25 februarie, în Galeria Ștefan Vilidár István din Cetate.