Teatrul Arcadia are bucuria de a invita publicul orădean la cea de-a patra premieră a stagiunii 2018/2019, „Isprăvile lui Păcală”, de Constantin Cubleșan, în regia lui Petre Ghimbășan. Spectacolul este prima producție dedicată copiilor cu vârste mai mari de 9 ani.

 

Eroul snoavelor populare românești, Păcală, își dă întâlnire cu publicul orădean sâmbătă, 9 februarie, de la ora 11.00, și de la ora 13.00, la Sala Arcadia. Spectacolul „Isprăvile lui Păcală”, de Constantin Cubleșan, în regia lui Petre Ghimbășan, este o frescă a satului românesc de la finele secolului al XIX-lea. Dorind să scape de foame și de sărăcie, Păcală pornește din sat în sat încercând să-și găsească un rost în viață.  El se va întâlni cu oameni leneși, lacomi sau zgârciți, ba chiar și cu draci în carne și oase, va trece prin peripeții haioase, dar va reuși de fiecare dată să iasă la liman cu bine, salvat fiind de șiretenia și istețimea sa.

„Isprăvile lui Păcală este spectacolul vedetă al stagiunii și este propunerea noastră pentru publicul cu vârste mai mari de 9 ani", a spus directorul artistic al Arcadiei, Sebastian Lupu. „Așa cum am arătat la începutul mandatului, încet, încet, începem să avem grijă de copiii din clasele primare și de preadolescenți, un segment de vârstă care, până în acest moment, nu a fost ofertat de teatru”, a spus Sebastian Lupu. Regia spectacolului este semnată de Petre Ghimbășan, aflat la prima colaborare cu trupa Arcadia.

„Pentru mine Isprăvile lui Păcală este un spectacol de suflet. O dată pentru că sunt născut în data de 1 aprilie, Ziua Păcălelii, mai apoi pentru că am avut ocazia să joc în acest spectacol, în anii '90, și, cel mai important, pentru că este un spectacol care aduce în prim-plan pitorescul și bucuria vieții trăite la țară”, a spus Petre Ghimbășan. „Am pornit acest spectacol de la replica Unii oameni sunt mai răi ca dracii. Este un spectacol care evidențiază inteligența și umorul țăranului român și care sper să aducă bucurie atât copiilor, cât și părinților și bunicilor lor”, a mai spus Ghimbășan.

Din distribuție fac parte: Florian Silaghi, Alexandru Pop, Andrei Fazecaș, Zentania Lupșe, Igor Lungu, Ionuț Șerban, Rin Tripa, Florin Stan, Consuela Egyed, Andrei Fazecaș, Dan Turcuț, Viorel Sabău, Peter Papp, Bianca Segarceanu. Muzica a fost realizată de Ovidiu Iloc, iar scenografia, de Csűri Emeșe.

Biletele pot fi achiziționate de la Agenția teatrului de marți până vineri, în intervalul orar 12.00 – 18.00, și în weekend, între orele 10.00-13.00. Se pot achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, spectatorii pot apela numărul de telefon 0372/368.475.