A 7-a ediție a festivalului de film românesc a avut loc pe 6 și 7 aprilie, în localitatea Villeneuve Loubet de lângă Nisa. Printre invitați s-a numărat și artista Oana Lianu care a susținut un recital extraordinar de folclor românesc.
.jpeg&w=337&h=208&zc=3)
A 7-a ediție a festivalului de film românesc a avut loc pe 6 și 7 aprilie, în localitatea Villeneuve Loubet de lângă Nisa. Printre invitați s-a numărat și artista Oana Lianu care a susținut un recital extraordinar de folclor românesc.
Editura Humanitas, în parteneriat cu revista Familia, vă invită sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 17.00, la Librăria Humanitas Oradea, la lansarea volumului „Am fost la capătul lumii” de Liviu Stănescu, bestseller al editurii Humanitas.
La ediția a 11-a a clubului de lectură Pragul Vaida, care va avea loc azi, la cafeneaua Moszkva, publicul orădean va avea ocazia să-i întâlnească pe Dmitri Miticov și Cătălin Șuteu, doi dintre poeții contemporani autohtoni cei mai nonconformiști din punct de vedere discursiv.
Echipa Trupei Arcadia a Teatrului Regina Maria se pregătește pentru o nouă premieră: „Elefănțelul curios” de Nina Cassian, adaptarea și regia Iulian Bulancea, care va avea loc duminică, 14 aprilie, de la ora 11.00, la Sala Arcadia.
Editura Cartier și revista „Familia” vă invită, sâmbătă, 13 aprilie, la ora 17.00, la o întâlnire cu scriitoarea Daniela Rațiu, prilejuită de romanul său răvășitor „Sfârșitul lumii e un tren”, proaspăt apărut la Editura Cartier.
Trupa Iosif Vulcan, trupa de dramă a Teatrului Regina Maria din Oradea, a lansat duminică, 7 aprilie, și luni, 8 aprilie, de la ora 19.00, la Sala Mare, premiera piesei Rabbit Hole (Universuri paralele), de David Lindsay-Abaire, traducerea Adina Oniciuc, în cadrul programului lunii aprilie.
La Biblioteca Județeană, de două ori pe lună, un grup de doamne iscusite, îndrăgostite de ia națională, pasionate și creative, se întâlnesc în cadrul șezătorii de pe lângă instituția de cultură.
Muzeul Memorial „Iosif Vulcan” (str. Iosif Vulcan nr. 16), va găzdui vineri, 12 aprilie, la ora 18.00, lansarea cărții „Libellus nomisticus (mic tratat de nomism)”, apărută la Editura Ratio et Revelatio, Oradea, 2024, avându-l ca autor pe orădeanul Alexandru Pop.
Muzeul Național al Literaturii Române din București a găzduit, în a doua jumătate a săptămânii trecute, evenimentul de lansare a trei volume, scrise de avocatul bihorean Pașcu Balaci.
Liceul de Arte din Oradea va găzdui, vineri și sâmbătă, a XXVIII-a ediţie a Concursului Regional de Interpretare Vocal-Instrumentală „Tinere Talente”, concurs care a devenit o tradiție a liceului și care reprezintă școala în relație cu liceele de arte din această parte a țării.