Trupa Szigligeti pregătește premiera cunoscutului musical „Oliver!”, de Lionel Bart, care va avea loc miercuri, 19 decembrie, de la ora 19.00, în sala mare a teatrului din Oradea. În spectacol apar 11 actori, 15 muzicieni și 35 copii.

 

Adaptarea scenică a romanului „Oliver Twist”, de Charles Dickens, este regizată de actrița Tünde Tóth.

Pregătirile pentru musicalul „Oliver!” au demarat cu o jumătate de an în urmă, în mai 2018, cu un casting organizat în colaborare cu Asociația Studenților Maghiari din Bihor. Apoi, în iunie, au avut loc primele repetiții, iar la sfârșitul lunii iulie, toată echipa spectacolului a participat la o tabără de creație.

O avanpremieră a proiectului „Oliver!”, intitulată „Ștrengarii”, a avut loc în cadrul festivalului de teatru de vară, organizat de Asociația Studenților din Bihor. Tânăra echipă creatoare a spectacolului e formată din: designerul de costume Aletta Lokodi, coregrafa Dalma Kerekes, designerul de decor Tamás Rákay și conducătorul muzical Imre Strausz.

„Mă bucură foarte mult faptul că toți cei peste 50 de participanți ai spectacolului, de la vârsta de 8 ani până la 70 de ani, se simt foarte bine, existența simultană a mai multor generații pe scenă stârnește niște energii incredibile. O altă bucurie deosebită pentru mine este faptul că după mulți ani de absență, actrița Ildikó Kiss Törék a acceptat rolul lui Sally în acest spectacol”, a spus regizoarea.

Premiera musicalului „Oliver!” va avea loc în 19 decembrie, de la ora 19. Următoarele două reprezentații ale producției muzicale de anvergură vor avea loc în 22 decembrie, de la ora 17.00 (abonament Papp Magda), respectiv în 23 decembrie, de la ora 19.00 (abonament Halasi Gyula).

„Oliver!” va fi prezent și la Festivalul de teatru Mafeszt, organizat la începutul anului viitor de Teatrul Szigligeti, în 26 ianuarie, de la ora 17.00 (abonament Gábor József). Biletele pentru spectacol sunt disponibile la casieria teatrului, deschisă de luni până vineri, între orele 14.00 – 19.00, sau cu o oră înaintea începerii spectacolelor, dar și online, pe www.biletmaster.ro.