Pentru Maria Haiduc şi Floricile Bihorului, 2010 a fost un an bun, un an în care, la fel ca până acum, s-au dedicat promovării melosului bihorean prin participări la numeroase manifestări folclorice atât în judeţ, cât şi în ţară. Pentru Florica Ungur, de exemplu, activităţile personale din acest an s-au îmbinat armonios cu cele de îndrumare a unor tineri interpreţi, cea mai mare împlinire fiind numeroasele premii pe care aceştia le-au obţinut în urma evoluţiei lor atât la festivaluri naţionale, cât şi internaţionale.

Florica Ungur

"Anul 2010 a fost pentru mine la fel ca toţi ceilalţi ani pe care i-am dedicat cântecului şi artei populare româneşti. De asemenea, am îmbinat activitatea mea personală cu cea de îndrumare a unor tineri interpreţi care au avut plăcerea să-mi asculte sfaturile, şi care unii, primindu-le în mod direct, iar alţii, indirect, au obţinut, la rândul lor, frumoase premii la festivaluri şi concursuri naţionale şi internaţionale", ne-a mărturisit îndrăgita interpretă Florica Ungur, mândră că mulţi dintre aceşti tineri îi cântă cântecele cu drag. "Am trăit recent un moment foarte foarte plăcut urmărind emisiunea Să v-amintiţi duminica, de la Naţional TV, realizată de Florentina Satmari, în care tânăra noastră speranţă Dana Ionela Jurjuţ mi-a făcut surpriza să cânte în platou un cântec de-al meu, pe care l-a interpretat impecabil", a adăugat interlocutoarea noastră. Însă cea mai mare realizare a domniei sale este creşterea în valoare interpretativă şi maturitate artistică a tinerei interprete Ioana Urs, care a obţinut şi în acest an numeroase premii, inclusiv premiul I la Mamaia. "Sigur, 2010 a fost pentru mine şi un bun prilej de a participa la foarte multe festivaluri atât în juriu, cât şi în recital. La toate acestea se adaugă şi numeroasele invitaţii venite din partea realizatorilor de emisiuni la TVS, TVR, Antena 2, Naţional, Favorit TV, TTV (ediţia specială realizată de Loredana Roxin) etc. Doamna Ungur a amintit cu emoţie şi de participarea sa la prima acţiune caritabilă a Clubului Leo Black Eagle Oradea, care s-a consumat recent pe scena Casei de Cultură a municipiului Oradea, unde sufletul manifestării a fost Oana Pelea, preşedinta Clubului.

Florica Zaha

Pentru Florica Zaha, 2010 a fost un an foarte bun. "Am avut satisfacţii deosebite din punct de vedere artistic. Nu demult, am fost în Statele Unite, unde am cântat cu drag pentru românii de acolo. Şi în plan familial mă simt împlinită, pentru că toţi suntem sănătoşi, iar în ce priveşte proiectele conturate în acest an intenţionez să le finalizez în 2011. Cea mai mare bucurie a mea este că suntem bine, sănătoşi, ceea ce doresc la toată lumea. De Revelion, voi fi la Timişoara, dacă ne va permite vremea, unde voi evolua pentru locuitorii oraşului de pe Bega", ne-a mărturisit îndrăgita interpretă.

Florica Duma

Cunoscuta cântăreaţă spune că anul care tocmai se încheie a fost unul reuşit, plin de realizări şi de belşug, un an în care şi-a lansat cel mai recent album. "A fost un an bun şi pe plan material şi spiritual, am avut multe turnee în ţară, susţinând numeroase spectacole. De Sărbători, de exemplu, am fost la Balul colinzilor, la Bratca, organizat de Valentin Mateiaş, iar la Borod, de primarul comunei, Sorin Sarca", ne-a mărturisit Florica Duma, care a participat la spectacole şi la Beiuş, dar şi în comunele bihorene. În plus, a fost invitată la numeroase emisiuni, la televiziuni locale şi naţionale. Acum, în prag de înnoire a anului, Florica Duma a dorit să le transmită şi un mesaj cititorilor noştri: "Le doresc tot binele din lume, multă sănătate, fericire şi un an plin de realizări!".

Florica Bradu

"Anul care tocmai se încheie a fost bun pentru mine din punct de vedere profesional, prin numeroasele spectacole susţinute în ţară, dar şi prin lansarea pe piaţă a unui nou album, al cărui acompaniament muzical a fost asigurat de Ghiţă Stângaciu. De asemenea, am finalizat o culegere de folclor pe care n-am reuşit s-o public încă, dar sper ca acest proiect să se finalizeze anul viitor", ne-a mărturisit Florica Bradu. Sărbătorile le-a petrecut la Bucureşti, împreună cu nepoţeii ei - Ioachim, Matei şi Anastasia, cu gândul şi la nepoţica ei din America, Sofia. Florica Bradu spune că se simte un om împlinit. "Mulţumesc lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a dat", spune cunoscuta interpretă.

Florica Ruja

Deşi 2010 a fost un an mai greu, Florica Ruja ne-a mărturisit că din punct de vedere cultural a fost un an bun, participând alături de Ansamblul "Nuntaşii Bihorului", unde activează din 1985, la numeroase spectacole locale şi judeţene. În plus, în 26 decembrie a.c., a fost invitată în localitatea Bobota, din Sălaj, alături de formaţia de dansuri din satul său natal, Cuzap. "Am evoluat cu Asociaţia Palisada, condusă de preotul Filip Petru Constantin, fiind foarte bine primiţi", ne-a spus îndrăgita interpretă, menţionând că în 2 ianuarie, de la ora 13.00, a fost invitată să cânte la Biserica cu hramul "Înălţarea Sfintei Cruci", construită prin strădaniile părintelui paroh Miron Erdei, în cartierul Zorilor (Oncea) din Oradea.

Maria Haiduc

Pentru doamna Maria Haiduc, 2010 a fost un an foarte bun din punct de vedere material, profesional şi familial, reuşind să finalizeze ceea ce şi-a propus. "Împreună cu colegii de la Ansamblul folcloric Nuntaşii Bihorului, unde activez de peste 18 ani, încercăm să facem cât mai mult pentru promovarea tradiţiilor noastre populare autentice", ne-a mărturisit cântăreaţa, un exemplu în acest sens fiind şi spectacolul la care a participat recent, intitulat "Sara Crăciunului nost", care a avut loc pe 20 decembrie. Pe lângă Maria Haiduc, au evoluat atunci: Florica Ruja, Antonela Ferche Buţiu, Feciorii Bihorului, Mihaela Popa, Ionel Ban, Sergilia Popa, surorile Tomele, Romina Nemeş, Mihai Jula şi Lavinia Ionuţ, invitată de onoare fiind Florica Duma. De asemenea, şi-au dat concursul la acea vreme şi membrii Ansamblului folcloric "Dumbrava din Bălnaca", precum şi colindătorii: Grupul vocal "Lioara" al Şcolii de Arte "Francisc Hubic", Antonia Hoza, Dalia Zbârcea, Raul Leuca şi Alexandra Paina. Coregrafia a fost semnată de Florian Clepe.

Pe această cale, doamnele folclorului bihorean le urează tuturor un An Nou mai bun, cu sănătate, belşug şi multe bucurii alături de cei dragi!