Pentru mare parte dintre actorii Teatrului de Stat Oradea, anul care tocmai s-a încheiat a fost unul reuşit, un an în care graţie evoluţiei lor impecabile au reuşit să bucure sufletele publicului orădean, şi nu numai, fiind răsplătiţi cu aplauze îndelungi după fiecare spectacol.

Denisa Vlad

"2010 a fost un an bun pentru mine atâta timp cât am avut alt director. Din punct de vedere profesional, în anul care s-a încheiat, am avut roluri bune, dar puţine, iar de la 2011 nu aştept mai multe, deoarece tocmai am aflat că voi avea un copil. Deci va fi un an bazat pe familie", ne-a spus actriţa Denisa Vlad. Printre spectacolele în care a evoluat pe parcursul anului 2010, culegând aplauze din partea publicului, amintim: "Uciderea lui Gonzago", de Nedialko Yordanov, "Pescăruşul", de Anton Pavlovici Cehov, şi "D'ale lui Caragiale".

Ion Abrudan

Îndrăgitul actor ne-a mărturisit că a început anul 2010 ca tânăr pensionar. El şi-a manifestat dezamăgirea că nu a mai fost distribuit din momentul pensionării în niciun spectacol nou. "Am jucat doar vechituri, nu s-a mai apelat la serviciile mele, chiar dacă eu mi-am arătat bunăvoinţa în acest sens. Speram că mă va distribui regizorul Alexandru Colpaci, însă, din păcate, spectacolul pe care îl montează acum nu are nevoie de un actor de vârsta mea", ne-a mărturisit, cu tristeţe în glas, actorul. Printre "vechiturile" în care l-am văzut jucând în cursul anului trecut se numără spectacolele "Tot mort, tot mort?", de Mark Twain, în regia renumitului regizor Petre Bokor, "Între noi, actorii...", după A.P. Cehov şi Nikolai Koliada, respectiv "Desculţ în parc", adaptare după un scenariu de Neil Simon, regia purtând semnătura lui Sebastian Lupu. "Acestea sunt ultimele spectacole în care s-a apelat la serviciile mele", a mai spus Ion Abrudan. Actorul s-a arătat dezamăgit şi de faptul că teatrul din Oradea a pierdut foarte mult public din cauza sălilor improprii în care au fost obligaţi să joace actorii. "La Casa de Cultură nu se va putea face teatru de calitate niciodată. De ani de zile ni se promite mutarea în teatru, însă acest lucru nu se întâmplă", a precizat interlocutorul nostru.

lleana Iurciuc

"Din punct de vedere profesional, 2010 a fost pentru mine o uriaşă decepţie, iar 2011 va reprezenta o despărţire după o convieţuire îndelungată", a spus, pe scurt, actriţa. Surse din interiorul Teatrului de Stat ne-au spus ulterior că Ileana Iurciuc se află în pensie de la 1 decembrie 2010, dar că îndrăgita actriţă va putea fi solicitată să joace în funcţie de doleanţele regizorilor. Printre spectacolele în care am văzut-o jucând anul trecut se numără: "Tot mort, tot mort?", de Mark Twain, în regia renumitului regizor Petre Bokor, "Desculţ în parc", adaptare după un scenariu de Neil Simon, în regia lui Sebastian Lupu, respectiv "Cenuşăreasa", adaptare după Charles Perrault şi Fraţii Grimm, în regia lui Eugen Ţugulea, scenografia aparţinând Oanei Cernea.