DECESE

 

* Cu adâncă durere în suflet familia îndoliată anunță încetarea neașteptată din viață a celui care a fost dragul nostru tată, socru și bunic,

profesorul IOAN DERȘIDAN.

Te vom păstra veșnic în inimile noastre! Ai plecat prea devreme, lăsând în urmă un gol imens și o tristețe fără margini. Bunul Dumnezeu să îl odihnească în pace! Slujba de înmormântarea va avea loc luni, 25 iulie, la ora 12.00, la Capela Orășenească din Cimitirul Rulikowski. Corina, Edi și Levi, Ioana, Isabela și Bogdan. (1787)

 

* Suntem alături de familia mult regretatului nostru coleg și prieten,

prof. univ. dr. IOAN DERȘIDAN,

OM cu desăvârșită elevație intelectuală și sufletească, model de comportare în viață, iubitor de familie, prieteni și oameni. Dumnezeu să-l odihnească și să-i răsplătească înaltele virtuți omenești. Familia Paul și Doina Magheru. (154)

 

* A dispărut fulgerător dintre noi un Om, un Profesor, dedicat, entuziast, vivace, mereu zâmbitor, disponibil, uman, cald -

profesor univ. dr. IOAN DERŞIDAN,

fost decan al Facultăţii de Litere din Oradea. Suntem şocaţi şi îndureraţi, dar îi vom păstra o amintire mereu senină. Condoleanţe familiei şi Dumnezeu să îl odihnească în pace! Colegii din Departamentul de Limba şi literatura română.

 

* Aflăm cu consternare şi adâncă tristeţe dispariţia fulgerătoare a îndrăgitului nostru

prof. univ. dr. IOAN DERŞIDAN,

fost decan al Facultăţii de Litere şi dascăl de neuitat al atâtor generaţii. Amintirea sa, a optimismului său şi a neobositei sale disponibilităţi ne va rămâne vie în suflete. Dumnezeu să îl odihnească în pace! Sincere condoleanţe familiei îndoliate! Colectivul Facultăţii de Litere din Oradea.

 

* Regret profund trecerea la cele veșnice a prietenului și colegului meu

IOAN DERȘIDAN,

Profesor la Facultatea de Litere din Oradea.

De câteva decenii, am avut multe aspirații, realizări, atitudini, inițiative, principii și activități în comun, pe lângă cele strict personale, în legătura cu care ne confesam. Ne-au legat o mulțime de afinități. Ne cunoaștem din perioada în care eu am fost profesor de gimnaziu (1978-1986), iar el era inspector general adjunct la Inspectoratul Școlar Județean Bihor. Mai mult am colaborat în anii în care am fost amândoi profesori la Facultatea de Litere (din anii 1990 până azi). Am alcătuit și am coordonat împreună echipa de conducere a facultății în anii 2000-2008. Ne-am consultat de nenumărate ori în comisiile de îndrumare a tezelor de doctorat din domeniul Filologie, până de curând, acum, la început de iulie, când a verificat ultima lucrare de doctorat pe care o pregătea pentru susținerea publică. L-au caracterizat profesionalismul didactic, onestitatea, devotamentul, pasiunea culturală, disponibilitatea de ameliorare a activității în învățământul superior. A fost un om minunat, cu care se putea construi împreună o prietenie, un proiect intelectual, o instituție cum este Facultatea de Litere din Oradea, la reîntemeierea căreia după 1990 a contribuit esențial. Pentru viața mea personală și pentru cariera mea didactică a însemnat foarte mult, ca însoțitor de încredere pe un drum lung. Îi sunt profund recunoscător și îi aduc un omagiu postum.

Dumnezeu să-l aibă în pază!

Profesorul Ion Simuț, împreună cu întreaga familie.