DECESE

 

* Un gând de mângâiere și alinare pentru vecina noastră, Elena Costa, în aceste momente grele, când se desparte de dragul ei soț,

RELU COSTA.

Rămâi în amintirea noastră înconjurat de păsările cerului, pe care le hrăneai în fiecare dimineață cu atâta drag. Dormi in pace! Irina Roman și Bogdan Bandici.

 

* Suntem alături de prietenii noștri, dr. Traian și Monica Lazăr, în aceste momente triste pricinuite de trecerea la cele veșnice a fratelui și cumnatului drag 

GHEORGHE LAZĂR.

Dumnezeu să-l odihnească în pace! Ica și Nelu Maghiar. (2737) 

 

* Dragul meu soț

preot PETRU MARTA,

ai fost alături de mine timp de 60 de ani la toate bucuriile și necazurile vieții. Nu știe nimeni în care fel și în ce loc așteaptă sfârșitul pentru el. Rămân amintirile dragi împletite cu lacrimi, dragoste și recunoștință. Ai fost de o ținută morală și profesională ireproșabilă pledând pentru respectarea demnității profesiei de preot. Dumnezeu să-i dăruiască odihna binemeritată. Înmormântarea are loc azi, 23 decembrie, ora 12.00, la Cimitirul Cociuba Mare. Soția în veci îndurerată. (2738)

 

* Cu nemărginită durere în suflet mă despart de cea care mi-a fost o adevărată mamă, soră, prietenă, mentor a zeci de generații de asistenți medicali,

LELIA ANDRU

profesor de Nursing la Școala Sanitară Oradea. Pentru bunătatea și dragostea cu care m-a înconjurat, îi datorez neuitarea. Dormi în pace draga mea

LELI!

Înmormântarea are loc azi, 23 decembrie 2022, ora 13.00, de la Capela Orășenească. Iolanda Miklos cu familia.

 

* Cu nemărginită tristețe, mă despart de prietena mea de o viață 

LELIA ANDRU.

Să-ți fie somnul lin și îngerii aproape. Lucia Bogdan și familia. (2739) 

 

* S-a stins din viață un cadru didactic de excepție, care a format multe generații de asistenți medicali 

prof. LELIA ANDRU.

Dumnezeu s-o odihnească în pace! Condoleanțe familiei și celor apropiați! Dr. Pop Maria. (2742)

 

* Suntem alături de naşul nostru Florin Zmaranda şi familia sa, la marea durere pricinuită de despărţirea de tatăl său drag. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Familia Pet Florian şi familia Pet Cristian.

 

* Suntem alături de colega noastră, Marina Lapoș, acum când tatăl său, 

NICOLAE LAPOȘ,

a plecat la cele veșnice. Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace. Sincere condoleanțe familiei. Colegii din secția penală a Curții de Apel Oradea. (2740)

 

* Suntem alături de colega noastră Lapoș Marina, în acest moment de grea încercare și durere pricinuită de pierderea tatălui ei 

NICOLAE LAPOȘ.

Sincere condoleanțe. Colectivul din cadrul Judecătoriei Marghita. (2741)

 

* In memoriam Prof. dr. LADISLAU SZEGEDI

Colegiul Medicilor Bihor anunță cu regret trecerea în neființă a domnului

profesor dr. LADISLAU SZEGEDI

în data de 21 decembrie 2022. Dumnezeu să îl odihnească!

Transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate.

Născut pe 12 iulie 1939, absolvent al studiilor de bacalaureat la Liceul Teoretic Oradea, studiază medicina în perioada 1959-1965 la Facultatea de Medicină Generală IMF Cluj, absolvind-o cu deosebite onoruri în urma unei minuțioase activități studențesti. Profesează inițial ca medic generalist în cadrul circumscripției Sârbi până în anul 1968, răsplătind astfel comunitatea rurală locală cu experiența adunată pe băncile studenției. Între 1968 și 1971 este medic rezident de Anestezie-Terapie Intensivă în București, Cluj-Napoca și Oradea, obținându-și specializarea în anul 1971 și primariatul în anul 1979, prin examene susținute tot în București. În anii care urmează își perfecționează arealul de cunoștințe din domeniul medical prin cursuri de specialitate, anestezie, medicină de urgență. Menționăm că anul 1979 îi aduce distincția de Doctor în Științe Medicale, în specialitatea Farmacologie. Experiența anilor de activitate și perfecționare remarcabilă în domeniul medical este apoi transpusă și valorizată în învățămantul universitar, unde își desăvârșește exemplar vocația de cadru didactic și cercetător științific, dovedind responsabilitate și eficiență pe parcursul a 24 de ani de activitate susținută, Conferențiar Universitar din 1 octombrie 1997 și Profesor Universitar din 1 martie 2000 la Universitatea Oradea, Facultatea de Medicină și Farmacie.

Domnul profesor a fost autorul a 15 monografii în limba română și engleză, peste 50 de lucrări științifice publicate in extenso, în țară, în reviste, peste 80 de lucrări științifice publicate în rezumat pe teritoriul României în reviste de specialitate, peste 350 de lucrări științifice communicate.

Beneficiind de o vastă cultură generală, bogația de idei transmise prin cursurile sale și modul în care a desfășurat activitatea profesională în domeniul medical a captivat atenția și interesul tuturor celor care au avut contact cu domnia sa. Avid mereu de cunoaștere și dotat cu aptitudini reale de cercetător, un perfecționist desăvârșit, domnul profesor a fost exemplul perfect de medic și profesor cuprins de un puternic simț al răspunderii profesionale și civice, desfășurându-și activitatea neobosit, fără întrerupere, cu rezultate notabile.

Domnul profesor SZEGEDI a fost respectat și îndrăgit de zeci de generații de studenți și medici, la formarea cărora a contribuit cu competența pedagogică și grija nemărginită, cunoscut și apreciat pentru pragmatismul său și gândirea introspectivă. Activitatea domnului profesor SZEGEDI LADISLAU va rămâne ca o piatră de temelie în domeniul medical și științific în județul Bihor și în România. Este considerat intemeietorul școlii moderne de ATI din Oradea.

Drum lin spre stele domnule profesor!

Carmen Pantiș, Medic Primar ATI - Președinte Colegiul Medicilor Bihor.

 

* Cu inimile pline de tristeţe dorim să aducem un ultim omagiu domnului

prof. dr. SZEGEDI LADISLAU,

medic primar ATI a cărui inima s-a oprit în 21 decembrie 2022. Sincere condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească. Colectivul Clinicii ATI I,  medic şef dr. Marcel Negrău.

 

* Sunt alături de familia domnului

prof. dr. SZEGEDI LADISLAU,

şeful Clinicii ATI SCJU Oradea 1985-2006, la imensa durere cauzată de decesul tatălui  şi socrului drag. Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în pace. Liliana Bajgyik.

 

 

COMEMORĂRI

 

* Au trecut 2 ani de lacrimi și de dor, de când soțul meu bun și drag

PETRU STOIA  (PUIU)

a plecat pe drumul eternității. Mă rog zilnic ca Dumnezeu să te aibă în paza Sa și să-ți facă loc în Gradina cu îngeri. Mulțumiri și recunoștință celor care îi vor acorda o clipă de aducere aminte, dar mai ales celor care au fost și sunt alături de mine, sprijinindu-mă în această tristă și dureroasă perioadă. Nu te voi uita niciodată iubitul meu soț. Rodica.

 

 

* Pios omagiu de recunoștință la 53 de ani, respectiv 32 ani, de la moartea părinților noștri

IOAN DALE

și

VERONICA BÎTEA,

din Cîmpani. Nu vă vom uita niciodată. Odihnă veșnică. Vasile, Aurel  și Aurelia cu familiile lor.