DECESE

In memoriam dr. GHEORGHE OROS

Dl conferențiar dr. GHEORGHE OROS s-a născut în comuna Pomi, jud. Satu Mare, la data de 6 iunie 1946. Absolvent al IMF Iași în 1971, medic primar psihiatrie din 1992,

doctor în medicină din 2000, medic specialist sănătate publică și management din 2003

conferențiar universitar din 2004.

A fost medic la Dispensarul din Cenaloș-Ciuhoi 1972-1979, între anii 1986-1993, medic inspector și director la Direcția Sanitară Bihor. Dupa 1993 s-a ocupat de organizarea învățământului psihiatric la Oradea și în perioada 1996-2010 a fost director la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Oradea.

Din 2011 a coordonat activitatea Centrului Medical CRUCEA ALBĂ.

Bazat pe o excelentă pregătire profesională, şi-a dobândit prin examene şi concursuri    toate titlurile profesionale ajungând doctor în medicină, recunoscut ca o personalitate de vază a psihiatriei bihorene. A făcut parte din acea pleiadă de medici bihoreni al căror traseu profesional linear, de la tânăr medic absolvent la cadru didactic, a fost dublat de prestaţii şi activităţi care l-au asezat pe o orbită de excepţie a performanţelor profesionale.

Pe plan universitar a avut o activitate unanim apreciată de studenţi, rezidenţi, dar şi de colegi, indiferent de relaţia de subordonare. S-a implicat cu responsabilitate în specialitatea de psihiatrie, dar și în procesul de formare a asistenților și a studenților la Medicină. A scris 4 cărți și 76 de articole științifice.

Fire deosebit de perseverentă, și-a fixat cu înţelepciune obiectivele şi, dublat de o mare disponibilitate la efort, a urmărit realizarea lor până la atingerea deplină a scopului propus.

Modest, a avut întotdeauna excelente relaţii, atât pe plan colegial, cât şi pe plan uman, bazate pe un comportament etic ireproşabil în relaţia cu pacienţii, cu colegii sau cu societatea. A plecat dintre noi în duminica zilei de 14 noiembrie 2021. Drum lin spre stele!

Întreaga comunitate medicală bihoreană este profund îndurerată de pierderea distinsului nostru coleg. Mai avea multe proiecte de realizat. Sincere condoleanțe familiei șocate de durere, doamnei profesor Marioara Oros și copiilor, dr. Andrada Iova, medic neurolog, și dr. Rareș Ionuț Oros, medic psihiatru!

Dumnezeu să-l odihneasca în pace!

Colegiul Medicilor Bihor

Președinte, dr. Carmen Pantiș

 

 

* Sincere condoleanțe și întreaga noastră compasiune pentru dr. Andrada Oros și familia, în aceste clipe de grea încercare și durere pricinuite de plecarea spre cele veșnice a tatălui drag,

dr. GHEORGHE OROS.

Dumnezeu să-i dea odihnă veșnică! Familia Negruț Maria, Bogdan și Monica. (584)

 

* Un suflet bun, un om minunat s-a înălțat acolo unde Dumnezeu îi va hărăzi un loc de cinste în Împărăția Sa,

NICOLAE BOTICI.

Dumnezeu să-i dea odihnă veșnică! Slujba de înmormântare va avea loc joi, 18 noiembrie, de la ora 15.00, la Capela Orășenească. Slujba pentru citirea stâlpilor va avea loc miercuri, 17 noiembrie, ora 18.30. Familia îndurerată. (583)

 

* O inimă bună a încetat să mai bată, un suflet bun s-a ridicat la cer, departe de noi, dar mai aproape de Dumnezeu lăsând în urma lui familia plină de durere. Îl vom păstra veșnic în inima noastră pe cel care a fost

NICOLAE BOTICI.

Dumnezeu să-l odihnească în pace și liniște! Familiile Andor Teodor și Danciu Marinel. (582)

 

 

* Am aflat cu tristețe nemărginită de pierderea ființei dragi. Ne este greu să găsim cuvintele potrivite acum și nu credem că rândurile noastre vă vor putea alina durerea și tristețea prin care treceți. Gândurile și rugăciunile noastre sunt cu dumneavoastră bunul Vasile și întreaga familie în aceste momente de durere. Bunul Dumnezeu să o odihnească în pace pe

doamna AURICA LĂZĂU.

Voluntarii Asociației Masa Săracilor. (4272)

 

* Sincere condolenţe transmit domnului Vasile, la durerea pricinuită de moartea soţiei

AURICA LĂZĂU.

Dumnezeu să-i aşeze sufletul în ceata drepţilor! Bejan Ioana Ofelia. (4275)

 

* Cu durere în inimi ne luăm rămas bun de la un suflet blând, o soră minunată, o naşă şi o verişoară mereu cu o vorbă buna de spus, dar şi o profesoară exemplară,

OLGA BORTOS.

Nu te vom uita niciodată! Fina Dana Stan cu familia.

 

*  Transmitem întreaga noastră compasiune şi condoleanţe domnului dr. Chipurici Adrian Marius, director medical al Spitalului Clinic CF Oradea, la marea durere pricinuită de decesul socrului drag. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Conducerea şi colegii de la Spitalul Clinic CF Oradea. (4274)

 

* Un gând de mângâiere şi sincere condoleanţe familiei greu încercate, la despărţirea de cel care mi-a fost coleg şi prieten

SANDOR-ENDRE FULOP.

Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sorin Şimoca. (4278)

 

* În aceste momente triste împărtăşim durerea şi ne alăturăm cu compasiune suferinţei lui Bogdan. Condoleanţe! Diriginta şi colectivul clasei a-XII-a D. (4279)

 

* Un gând de alinare şi sincere condoleanţe colegei noastre Gabriela Şerb, în aceste clipe de tristeţe pricinuite de trecerea la cele veşnice a soacrei sale dragi. Dumnezeu să o odihnească în pace! Colectivul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

 

* Gânduri de mângâiere, compasiune şi sincere condoleanţe colegei noastre Gabriela Şerb, în aceste momente grele pricinuite de trecerea în nefiinţă a soacrei dragi

ANA ŞERB.

Dumnezeu  să o odihnească în pace! Colectivul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea.

 

* Ne alăturăm domnului Dănuț Șerb, din cadrul Biroului Local de Expertize al Tribunalului Bihor, în durerea despărțirii de mama sa dragă. Dumnezeu să-i ierte păcatele și s-o odihnească în pace. Membrii Filialei Bihor a Corpului Experților Tehnici din România. (4295)

 

* Regretăm profund trecerea în nefiinţă a colegului şi prietenului nostru

conf. dr. GHEORGHE OROS,

medic primar psihiatru, deosebit profesionist dedicat îngrijirii bolnavului. Sincere condoleanţe familiei îndoliate! Dr. Crăciun Madas, dr. Vasile Vlăduţ. (4282)

 

* Un gând de mângâiere pentru prietena noastră, Maria, pentru copiii ei Andrada și Rareș, acum când îndurerați îl conduc pe ultimul drum pe cel care le-a fost soț și tată

dr. GHEORGHE OROS,

al cărui sfârșit a fost cu totul neașteptat. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească! Luci, Ani, Eta, Voica. (4289)

 

* Suntem profund îndurerați de trecerea la cele veșnice, în mod cu totul neașteptat, a celui care a fost un eminent psihiatru, personalitate complexă din județul nostru,

conf. dr. GHEORGHE OROS.

Familiei îndoliate, sincere condoleanțe. Familia prof. dr. Lenghel Augustin. (4291)

 

* Aducem un ultim omagiu celui care a fost

dr GHEORGHE OROS,

un prieten drag, un medic dedicat pacienților săi și un om extraordinar. Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace. Sincere condoleanțe familiei Oros din partea familiei Gheorghe și Eugenia Sarca.

 

* Cu adâncă durere în suflet anunţăm trecerea către viaţa veşnică a mult iubitei noastre mame, soacre şi bunici

ANA-MAGDOLNA DRIMBE,

79 ani. Este parte din sufletul nostru.  Îi vom păstra o vie amintire. Priveghiul va avea loc miercuri, 17 noiembrie 2021, ora 18.00, la Biserica Baptistă Sion, Oradea, iar înmormântarea joi, 18 noiembrie 2021, ora 14.00, la Capela Orăşenească. Copiii ei iubiţi, Florina, Romullus şi Remus cu familiile.  (4281)

 

* Cu adâncă durere în suflet vă aducem la cunoştinţă trecerea la cele veşnice a celei care a fost

prof. ETELCA BOTA,

din Abram. Scumpa noastră mamă, să ai drumul lin şi somnul uşor lângă tata! Dumnezeu să-i primească sufletul în Împărăţia Sa şi să o odihnească în pace! Slujba de înmormântare va avea loc miercuri, 17 noiembrie, ora 13.00, la Capela ortodoxă din Abram. Fiicele Codruţa, Mona şi Adina cu familiile, în veci nemângâiate.

 

* Cu lacrimi în ochi şi cu durere în suflet anunţăm trecerea în nefiinţă a dragului nostru tată, socru şi bunic

IOAN CRĂCIUN,

în vârstă de 80 ani. Înmormântarea are loc azi, 16 noiembrie 2021, ora 13.00, la capela din comuna Gepiu. Dumnezeu să-l ierte şi să-i primească sufletul în gradina Sa! Fiicele Sanda, Angela şi Dana cu familiile lor.

 

* Mama este cea mai valoroasă fiinţă din lume. Nu există cuvinte îndeajuns ca să exprime durerea şi tristeţea mea, pricinuită de plecarea prea rapidă a scumpei mele mame,

MARIA CURTA,

în vârstă de 73 ani. O inimă bună a încetat să mai bată, un suflet mare s-a ridicat la cer lăsând în urmă o nemărginită durere şi un gol imens. Înmormântarea va avea loc în data de 18 noiembrie, ora 12.00, Capela Orăşenească. Dumnezeu să te odihnească în pace! Fiica Simona.

 

* Suntem alături de colegii noştri, prof. Rodica şi Vasile Juncu, în aceste momente de grea încercare la despărţirea de cel care le-a fost socru şi tată,

VASILE JUNCU.

Sincere condoleanţe! Colectivul Liceului Teoretic „Aurel Lazăr”. (4280)

 

* Sincere condoleanțe colegei noastre Eva Lestyan la marea durere pricinuită de decesul tatălui drag. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Colectivul SC CONTAXA PREST SRL.

 

* Cu adâncă durere anunțăm decesul iubitei noastre mame, soacre, bunică și străbunică

LUCREȚIA MANEA,

de 91 ani. Mereu te vom purta în inimile noastre. Fiul Manea Mihai cu nora Livia, nepoții Ciprian și Anca, cu familiile. Înmormântarea va avea loc joi, 18 noiembrie, ora 12.00, de la Capela Hașaș. Stâlpul: miercuri, ora 17.30, Capela Municipală. (4284)

 

* Cu adâncă durere în suflet anunțăm trecerea în neființă a mamei noastre

LUCREȚIA MANEA,

de 91 ani. Fie ca bunul Dumnezeu să o așeze pe această credincioasă în Împărăția Sa. Înmormântarea va avea loc joi, 18 noiembrie, ora 12.00, de la Capela Hașaș. Fiul Ion, Adriana cu copiii și nepoții. (4285)

 

* Exprimăm întreaga noastră compasiune distinsei familii a domnului general de brigadă (r.) Gheorghe Todor și Maria când se despart de cel care le-a fost cumnat, maistru cizmar

IOAN POP

(nea POPICU),

un om de aleasă omenie, cu un suflet nobil, respectuos, onest, de mult bun simț, care și-a desfășurat întreaga activitate în cadrul UM 02387 (DMI) dovedind loialitate față de instituția armatei și un înalt profesionalism. Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar familiei îi transmitem sincere condoleanțe. Fam. gl. bg. (r.) dr. Vasile Creț. (4283)

 

* Cu ochii înlăcrimați și cu sufletul cernit de durere anunț trecerea la cele veșnice a iubitei mele soții

RODICA MUDURA,

de 67 ani. Bunul Dumnezeu să-i așeze sufletul în Împărăția Sa. Înmormântarea va avea loc joi, ora 14.00, de la Capela Hașaș, stâlpul miercuri, ora 17.00. Soțul Gheorghe. (4286)

 

* „Despre o mulțime de lucuri, pot sta de vorbă numai cu Dumnezeu. Oricât va înainta știința nu va putea trece peste înălțimea morală a Evangheliei. Sunt încredințat că Biblia este cu atât mai frumoasă, cu cât o înțelegem mai bine”. (Goethe). Ne este foarte greu să găsim cuvinte pentru acest moment, când o inimă bună a încetat să mai bată, un suflet bun a plecat fără să spună nimic, a murit în tăcere iubitul nostru fiu, frate și cumnat

IOAN-VIRGIL LASCU,

la numai 52 de ani. Rugăm pe Milostivul Dumnezeu să-i dea odihnă veșnică, în Împărăția Cerească. Mama Lascu Maria, fratele Lascu Dorin cu familia, sora Dobai Silvia cu familia și cumnata Lascu Oltița cu familia, nemângâiați și îndurerați. (4287)

 

* Sincere condoleanțe, alinare sufletească și întreaga compasiune pentru familia Botici încercată de despărțirea de tatăl, socrul și bunicul drag

NICU BOTICI.

Bunul Dumnezeu să-i dea odihnă și liniște veșnică în Împărăția Sa, iar celor rămași să le mângâie sufletele și să le dea puterea amintirii și pomenirii. Luci și Pavel Sabău cu familia. (4288)

 

* În acest moment deosebit de trist și greu suntem alături de nașa noastră dragă Florica Botici, cu familia, la despărțirea de soțul ei drag, nașul nostru

NICOLAE BOTICI.

Bunul Dumnezeu să-l odihnească în Împărăția Sa! Sincere condoleanțe! Fina Maria Leț, Călin și Ioana cu familiile lor.

 

* Împărtășim durerea voastră Romi, Thea și Răzvan în aceste momente triste când o conduceți pe ultimul drum pe soția, mama și bunica dragă

MELANIA IONESCU.

Sincere condoleanțe. Viorica și Avram Jurj cu familia. (4290)

 

* Transmitem condoleanţe familiei îndoliate a celui care ne-a fost coleg,

ION HODUŢ.

Dumnezeu să-i rânduiască odihnă veşnică. Conducerea şi colegii de la S.C. O.T.L. S.A.

 

* Cu părere de rău şi durere, vă anunţăm că sora şi mătuşa noastră,

ANGELA ȘANDOR,

a murit făcând complicaţii de la Covid. Părerea de rău este cu atât mai mare cu cât nu am putut să-i fim alături pe acest ultim drum al ei. Mulţumim personalului medical care în condiţii dificile s-a ocupat cu dăruire pentru recuperarea ei şi pentru a-i face cât mai uşoară spitalizarea. Mulţumim familiei din ţară, care s-a ocupat să nu-i lipsească nimic în ultima perioada şi de toate pregătirile ultimului drum. Mulţumim, şi nu în ultimul rând, celor care-i poartă şi păstrează un gând bun. Zoe, Andra şi Crista cu familiile. (4294)

 

* Aducem un ultim și pios omagiu fostei noastre vecine

ANGELA ȘANDOR.

Bunul Dumnezeu s-o odihnească în pace în Împărăția Sa. Vecinii din bl. AN 2 Sînmartin și Asociație de prorprietari Anita Sînmartin. (4292)

 

* Gânduri de mângâiere și sincere condoleanțe prietenei noastre, Oros Maria, la despărțirea de cel mai bun soț,

OROS GHEORGHE,

Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar celor dragi să le aline durerea! Fam. Blaj Șerban si Ana.

 

COMEMORĂRI

 

* Acum la 40 de zile Dumnezeu s-o odihnească în pace pe

MARIA GANEA,

cu sufletul ei bun! Ne-a ajutat mereu la nevoie. Mirela şi Octavian. (4276)