Implicarea personalului din cadrul Direcției Silvice Bihor în „Ziua Porților Deschise” a avut rezultate excepționale, rezultând o zi „lecție deschisă” despre pădure, aproape la fiecare ocol silvic.

În cadrul evenimentului, un grup de 30 copii de la Liceul „Al. Roman” Aleșd a participat marți, 11 iunie, la sediul Ocolului Silvic (OS) Aleșd, la o lecție educativă despre modul de gospodărire a pădurilor, rolul personalului silvic în administrarea pădurilor, aflând informații despre speciile din fauna și flora spontană a României, despre importanța interacțiunii omului cu natura, despre importanța depozitării deșeurilor etc.

La OS Beiuș, ing. Dan Dorel a ținut o prezentare, intitulată „Rolul pădurii în societate și în viața comunității locale”, la care au asistat trei cadre didactice și 22 de elevi de la Școala Gimnazială Budureasa. De asemenea, a avut loc o întâlnire cu conducerea primăriei Budureasa, discutându-se despre colaborarea și transparența Regiei Naționale a Pădurilor ca administrator de păduri.

Tot în cadrul Zilei Porților Deschise, 60 copii din clasele a III-a, a IV-a și a V-a de la Liceul „Horvath Janos” Marghita și 15 elevi din clasa a XI-a și a XII-a de la Liceul Tehnic Horea au participat la prezentarea activității colegilor de la Ocolul Silvic Marghita și la prezentarea modului în care se produc puieții forestieri în pepiniera silvică Baranca din cadrul ocolului.

De asemenea, 19 elevi de la Liceul Tehnologic Dobrești însoțiți de două cadre didactice au participat la expunerea colegilor de la Ocolul Silvic Dobrești privind importanța, rolul și destinația pepinierelor silvice, recunoașterea speciilor de interes forestier și conducerea culturilor în pepinierele silvice și a arboretelor tinere. Acțiunea s-a desfășurat la birou, dar și în teren, într-una din pepiniere și în plantațiile înființate în ultimii doi ani, din apropierea Barajului de la Luncasprie.

La OS Tinca, 11 elevi de la liceul Teoretic „Nicolae Jiga” Tinca însoțiți de prof. coordonator dna Madear Viorica, au asistat la o scurtă prezentare la sediul ocolului și au efectuat întreținerea puieților plantați în toamna anului 2018 în apropierea ocolului.