Duminică, 24 septembrie, Primăria și Consiliul Local Nucet au organizat Ziua orașului Nucet, ajunsă la ediția a VII-a.

Locuitorii din orașul nucilor și minerilor, așa cum este cunoscut, au îmbrăcat duminică straie de sărbătoare cu ocazia Zilei orașului, ajunsă la VII-a ediție, iar punctul comun de întâlnire a fost centrul urbei, unde autoritățile locale, reprezentate de Mircea Tuduce și Daniel Lazea, primarul, respectiv viceprimarul orașului Nucet, s-au străduit și au reușit pe deplin să ofere concetățenilor, și nu numai, o zi de neuitat prin diversitatea surprizelor plăcute oferite. Astfel, centrul orașului a fost pus la „patru ace”, satisfăcând toate categoriile de vârstă, de la cei mici, care au avut parte de un superb parc de distracție, „trecând” pe la cei melomani, iubitori de folclor, de muzică etno, manele și alte genuri muzicale, datorită scenei special amenajate, unde rând pe rând decibelii sonori au „poluat” plăcut toate gusturile.

Invitațiile au fost onorate

La  un moment dat centrul urbei de la poalele Munților Apuseni a fost pur și simplu „inundat” de o mare de oameni, atât localnici, cât și din împrejurimi, care au dorit să petreacă câteva ore de distracție. Cei care au fost prezenți nu au avut ce regreta, ci, din contră, se pot felicita pentru alegerea făcută, deoarece și soarele a vrut să fie „martor” la acest eveniment, alungând norii care în ultimele zile au fost la putere în vestul țării, însă de această dată au avut un „respect” aparte pentru nucetani, oferindu-le o zi splendidă. Printre numeroșii participanți care au dat curs invitației făcute de Mircea Tuduce și Daniel Lazea, primarul, respectiv viceprimarul orașului Nucet, am remarcat prezența multor oameni din mediul de afaceri, dar și din lumea politică, printre care președintele PSD Bihor, Ioan Mang, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor, precum și europarlamentarul Emilian Pavel, deputații Ioan Sorin Roman, Gheorghe Bogdan, Dumitru Gherman, consilierii județeni Stela Babău și Valentina Butișcă, directorul ABA Crișuri, Dorel Dume, directorul Pază și Protecție Bihor, Horia Mugurel Miara, directorul executiv Petruț Drăgan, din cadrul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Bihor. De asemenea, au onorat cu prezența primari și viceprimari din orașele și comunele învecinate.

Premieri efectuate într-un cadru festiv

Lăudabilă inițiativa primarului Mircea Tuduce ca în această zi de sărbătoare, una aparte pentru concetățeni, să premieze elevii cu cele mai bune rezultate atât la învățătură, cât și în alte activități în care au fost implicați. Pe scena din centrul orașului, amenajată special cu această ocazie, primarul orașului Nucet, Mircea Tuduce, împreună cu directorul Școlii Gimnaziale Nucet, prof. Traian Coraș, au oferit premiile de sfârșit de an școlar 2016-2017 pentru elevii clasați pe primele locuri în fiecare clasă, dar și diplome și sume de bani, din partea Primăriei și Consiliului Local Nucet, pentru elevii care au participat la diferite concursuri școlare, dar mai ales la Olimpiada Națională a Sportului Școlar. Astfel, printre numeroasele premii oferite au ieșit în evidență elevii: Denis Todea, locul III la triatlon, faza națională; Emilia Grămadă, participantă la etapa națională a Olimpiadei de Educație Tehnologică; Mihai Tira, locul II la concursul interjudețean „Vrei să fii meloman”; Florina Tuduce, locul II la 1500 m, faza interjudețeană; Cătălin Rusu, locul III la faza interjudeațeană la Olimpiada Națională a Sportului Școlar; Andrei Prața, locul I la Campionatul Național de atletism, faza județeană, dar și elevii Cătălin Rusu, Adrian Petruse, Roberta Petruse Suciu, Andra Chiș, Alexey Iștfan, Alexandru Sabău, Luisa Lazea, Oana Sabău, Rafael Peter. Au mai fost premiați, tot în același cadru festiv, cei care în cursul dimineții au concurat în cadrul Săptămânii sportului european la competiția de tenis de masă, cros și la turneul tenis cu piciorul, organizat de Primăria Nucet, Școala Gimnazială nr. 1 Nucet, în colaborare cu DJTS Bihor.

La cotă maximă, muzică și distracție pe cinste

Prima parte a superbului spectacol care a delectat numeroasa asistență, organizat de Primăria și Consiliul Local Nucet, a avut și implicarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor. Astfel, în cadrul Festivalului „Vetre Folclorice” au urcat pe scenă pe soliștii Elena Petra Șerban, Sebastian Hahău, Adriana Știube, Andrada Oros, Vlad Ștef, dar și Ansamblurile Folclorice „Floarea Barcăului” Marghita, „Codrenii Bihorului” Roșia, „Floarea Borodului” Borod şi primarul comunei, Florin Sarca, „Zestrea Buduresii” Budureasa, cu primarul Adrian Magda. Partea a doua i-a adus pe scenă pe Tinu Vereșezan, Ina Rus, Larisa Oneț, Luminița Moza, Anca Maria Pirtea, Angela Rusu și incondfundabila voce a beiușeanului Claudiu Borza. După multele spectacole în care a fost remarcată în această parte a județului până acum, cântăreața de muzică de petrecere Simona Brișcan a avut parte la Nucet de o adevarată „cavalcadă” de aplauze din partea admiratorilor, deoarece, cu un timbru vocal deosebit și o prezență scenică aparte, ca de obicei, de altfel, a reușit să capaciteze la cote maxime auditoriul, printre care s-a format chiar o „galerie” imensă de susținători, care, la coborârea de pe scenă, au „sufocat-o” pur și simplu în momentul împărțirii autografelor. Jean de la Craiova a avut parte de un tratament asemănător, luminile scenei fiind stinse de Akcent și Adi Sînă. O zi excelentă s-a încheiat la miezul nopții cu un superb foc de artificii, mult admirat de cei prezenți în care singurul regret a fost că ziua a trecut prea repede, dar în care cuvântul de ordine al fiecăruia era certitudinea că la anul edilii orașului, Mircea Tuduce și Daniel Lazea, vor repeta încă o zi de vis cum a fost aceasta pentru toți nucetanii și pentru cei care au avut ca punct comun distracția de la poalele Munților Apuseni.