La sfârşitul acestei săptămâni, în zona de intrare a peşterii din Vadu Crişului, va putea fi vizitată o expoziție inedită, intitulată „Prehistoric Art”. Expoziţia este organizată în cadrul primei ediţii a „Zilelor Defileului Crişului Repede”.

„Primaria Vadu Crişului, Colegiul Tehnic nr. 1 Vadu Crișului, colectivul de elevi ai clasei a X-a Filologie, în coordonarea prof. Adrian Bradea, au deosebita plăcere de a vă invita la o expoziție inedită, o incursiune în lumea demult uitată a picturilor rupestre”, menţionează organizatorii.

Intitulată sugestiv „Prehistoric Art”, expoziția propune teme de vânătoare, animale preistorice, activităţi ale omului de peșteră, aşezate inteligent pe suprafaţă compoziţională şi cu tehnică de lucru mai aparte, pentru a încerca să se redea impresia de vechime. Prin aceste lucrări, tinerii artiști au promovat un moment de aducere aminte a primelor manifestări de expresie artistică umană, un memoriu adus picturilor rupestre descoperite şi pe teritoriul judeţului Bihor, în peştera Coliboaia, o scurtă trecere în revistă că pe aceste meleaguri se regăsesc astfel de îndeletniciri încă din cele mai vechi timpuri. Activitatea poate fi vizitată în interiorul peşterii din Vadu Crișului, în perioada de desfăşurare a activităţilor legate de „Zilele Defileului Crişului Repede”, ediţia I, 1-2 octombrie, între orele 9.00-16.00.  

I.H.