Prin intermediul iniţiativei WiFi4EU, Comisia Europeană doreşte să promoveze accesul gratuit la Wi-Fi in spaţii publice precum parcurile, pieţele şi clădirile publice, bibliotecile, muzeele şi centrele de sănătate, peste tot în Europa.

Bugetul alocat este de 120 de milioane euro pentru perioada 2018-2020. Acesta va fi utilizat pentru instalarea unor echipamente Wi-Fi de ultimă generaţie în principalele centre de interes public. Dintre cele aproape 900 de localități românești care s-au înscris la prima etapă a programului european, organizată la începutul lunii noiembrie, au fost selectate 224 de localități. În data de 11 noiembrie 2018 Primăria din Vadu Crişului a fost anunţat oficial că comuna a fost selectată pentru finanţare în cadrul cererii de proiecte Call1.

După semnarea contractului de finanţare în valoare de 15.000 de euro, execuţia proiectului şi a lucrărilor de execuţie în Vadu Crişului în 10 zone, locuitorii beneficiază de Wi-Fi gratuit (de exemplu, în parcul de langă dispensarul medical, în parcul la intrare în Vadu Crişului, la intersecţia Şuncuiuşului, Şcoala Galbena, Colegiul Tehnic, teren fotbal etc). Locaţiile sunt marcate cu plăcuţe.

I.H.