Asociația „Avram Iancu” Beiuș a organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, Concursul de Orientare „Vânătoarea de comori”, activitate din cadrul proiectului „Valori naționale – valori europene”, proiect finanțat de Consiliul Local și Primăria municipiului Beiuș.

Concursul de sâmbătă, 2 noiembrie, rezervat elevilor de gimnaziu și liceu, s-a desfășurat în Pădurea Delani și a adunat la start nouăsprezece echipaje, cinci de liceu – Colegiul Național „Samuil Vulcan”, Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” și Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcas”, toate din Beiuș, precum și pe cele ale Colegiului Național „Avram Iancu” și Liceului Tehnologic „Unirea”, ambele din Ștei, și paisprezece de gimnaziu, reprezentând cele patru unități de învățământ din Beiuș și pe cele din Curățele, Uileacu de Beiuș, Căbești, Buntești și Răbăgani.

Concurenții au avut de parcurs un traseu de 1,5 kilometri, cu zece puncte de control, la fiecare dintre acestea trebuind să răspundă la câte o întrebare. Orientarea în teren s-a realizat după azimut, prin folosirea busolei și a hărții.

În urma unei întreceri palpitante, au fost desemnate echipajele câștigătoare: cea a Școlii Gimnaziale Nr. 1 Căbești s-a impus în competiția elevilor din clasele V-VIII, în timp ce reprezentanții Colegiului Național „Avram Iancu” Ștei au câștigat întrecerea liceenilor.

După terminarea concursului de orientare din Pădurea Delani, toți participanții s-au deplasat la Roșia, unde au vizitat singura moară de apă funcțională din zonă și unde a fost organizată și festivitatea de premiere.