Duminică, 6 august, în comuna Vadu Crișului, a avut loc cea de-a XII-a întâlnire a cetățenilor reformați născuți în Vadu Crișului.

Începând cu ora 10.30, în biserica reformată din localitate a fost oficiată o slujbă religioasă de către Kurucz Timea, preot al bisericii reformate din Korosszegapati  - Ungaria, localitate înfrățită cu Vadu Crișului. Cei peste 100 de cetățeni prezenți la slujbă au fost salutați de către Ioan Hașaş, viceprimar al comunei, Kondor Geza, primarul comunei Revfulop, Pintye Edit, viceprimar al comunei Korosszegapati, și deputatul Sabo Odon. Programul cultural desfășurat în căminul cultural din comună a fost susținut de corul din Apateu - Ungaria, tinerii din Vadu Crișului și formația de dansuri populare din Remetea, împreună cu solista Cyntia. În aceeași locație s-a servit o masă comună.

În a doua parte a zilei, la Centrul Etnografic din comună, a avut loc ceremonia de dezvelire a plăcii comemorative în memoria marelui arhitect Jakob Dezso, născut în comuna Vadu Crișului la data de 4 noiembrie 1864. Evenimentul aniversează 85 de ani de la trecerea sa în neființă. În lunga sa carieră, Jakob Dezso a realizat numeroase monumente arhitectonice în Ungaria și România. Amintim: Palatul Culturii și Palatul Administrativ din Târgu Mureș, iar în Oradea Casele Adorjian, Casa de Economii, Camera de Comerț, Palatul Stern și cea mai însemnată construcție, o bijuterie arhitectonică, Palatul Vulturul Negru. Clădire multifuncțională, cuprinzând la vremea inaugurării (1907 - 1908) cazinou, hotel, birouri, restaurant, grupate în trei corpuri asimetrice. Despre viața și activitatea marelui arhitect a vorbit Witter Krisztina, arhitect șef al orașului Szentes din Ungaria. Un scurt moment muzical a fost oferit de artistul orădean Meleg Vilmos. Dezvelirea plăcii comemorative a fost făcută de către deputatul Szabo Odon și Ioan Haşaş, viceprimarul comunei.