Gunoaie strânse cu barca, pe Crişul Repede, între Șuncuiuş şi Cascada Vadu Crişului. S-a întâmplat sâmbătă, 12 septembrie, cînd 20 de voluntari au participat la o acţiune de igienizare a râului.

Timp de 5 ore au fost curăţate malurile pe o distanţă de un kilometru, între zona numită Ciunta şi Cascada de la Vadu Crişului. Optzeci de saci cu deşeuri au fost strânse de voluntarii nevoiţi să folosească bărcile ca să ajungă în locurile greu accesibile.

Voluntarii şi-au dat întâlnire sâmbătă la amiază pe malul Crişului Repede, echipaţi cu mănuşi, saci menajeri şi bărci gonflabile.

„Am venit cu două bărci de rafting. Avem echipamentul obligatoriu pentru rafting, vestă, padelă, bărcile gonflabile. Nu ştiu acum cât o să reuşim să curăţăm, dar am vrea mai mult să facem o sensibilizare a opiniei publice la faptul că mizeria nu se aruncă şi avem nevoie ca râul Crişul Repede să rămână curat”, a spus Novak Csaba, operator tour rafting din Vadu Crişului. Acţiunea de curăţare a râului a fost organizată de către Asociaţia Eco Mountain Transylvania şi Fundaţia Czaran Gyula, în parteneriat cu Primăria comunei Vadu Crişului.

Ioan HAŞAŞ