Din punct de vedere turistic, România noastră dragă ne oferă o multitudine de obiective si locuri. De la malul Mării Negre,  până la romantismul din Delta Dunării și la spectaculoșii munți Carpați, România ne oferă unele locuri unice în Europa și chiar unice in lume!

Printre aceste locuri unice, se află și Băile Felix, aflate în comuna Sânmartin în județul Bihor, o stațiune balneo-climaterică ce oferă prin apele ei termale, pe lângă relaxare deplină, și tratament pentru diferite afecțuni. Astăzi am ales să vorbim despre calitățile mai puțin cunoscute ale Băilor Felix.

Iată care sunt obiectivele turistice preferate ale Băilor Felix:

 

Avenul de la Betfia

Dacă ești pasionat de călatoriile montane, cu siguranță această locație te va încânta. Avenul de la Betfia, cunoscută și drept "Craterul de la Betfia". Ea are două intrări, una principală care a fost deschisă prin dinamitare în anul 1989 și una secundară deschisă prin aceeași practică în anul 1957. Intrarea principală este de o frumusețe deosebită care este formată dintr-un puț de 54 de metri adâncime.

 

Lacul cu Nuferi

Lacul cu nuferi și lotuși e principalul punct de atracție din Băile Felix. Turiștii descoperă un adevărat colț de Rai aflat chiar in inima stațiunii. Lacurile cu nuferi si lotuși sunt alimentați cu apă termală. În aceeași apă termală se găsesc si o mulțime de pești exotici si broaște țestoase. Fiind unic în Europa, lacul oferă un spectacol încântător de viață și culoare pe toată durata anului. 

 

Aqua Parc

În Băile Felix se găsesc cele mai moderne și cele mai mari parcuri acvatice din țară. Alimentate cu apă termală, bazinele sunt pregătite pe toată durata anului să fie pline. Parcul acvatic este format din Ștrandul Appolo, Ștrandul Felix, Felixarium (Lotus Therm) și AquaPark President. Pe lângă tot ceea ce trebuie sa aibă un parc acvatic, turiștii mai pot profita si de SPA, masaj, sauna si solar.

 

Biserica de lemn din Brusturi

Biserica de lemn se află în stațiunea Băile Felix, ea a fost ridicată în anul 1785. În anul 1961, Biserica de lemn a fost mutată în Oradea, datorită construcției unei noi biserici în locul acesteia. Apoi, Biserica din lemn a fost mutată a doua oară în Băile Felix, in centrul stațiunii. 

În concluzie, Băile Felix este o stațiune care oferă nu numai apele termale cu beneficii care tratează afecțiuni, sau care relaxează mintea si corpul, dar are și anumite atracții unice în Europa sau unice pe întreg pământul. Zona în care este situata stațiunea oferă o multitudine de atracții minunate pentru orice tip de activitate dar oferă si peisaje mirifice care încântă pe absolut oricine. 

Pentru un sejur în minunata stațiunea Băile Felix, nu ezita să te uiți peste ofertele noastre și cu siguranță o să găsești oferta care ți se potrivește cel mai bine! Nu ezita și vizitează acum stațiunea care oferă de la sine minuni și frumuseți ale naturii.