Asociaţia Culturală Opera Vox organizează marţi, 17 decembrie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură a Municipiului Beiuş, spectacolul Crăciun la Operă. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Beiuş şi Casa de Cultură din Beius. Intrarea va fi liberă.

 

Invitatul special al serii va fi baritonul Ştefan Ignat, directorul general al Operei Naţionale Bucureşti. El va interpreta arii celebre de operă şi operetă, acompaniat de orchestra Opera Vox. Tot în cadrul programului va evolua un tenor cu reputaţie internaţională, nume care a apărut pe afişele Teatrului Scala, a Operei din Roma, a Festivalului din Split, Opera din Toronto, Opera din Osaka, Opera din Cairo, Opera din Oslo sau Opera din Hamburg: Constantin Nica. Al doilea tenor al serii este solist al operelor din Cluj-Napoca şi Bucuresti. Ştefan Korch este un nume deja cunoscut în toate teatrele şi filarmonicile din România. Soprana Florina Hinsu Mariş este cadru didactic la Facultatea de Arte din Oradea. Fostă solistă, vreme de câţiva ani, a Operei de Stat din Viena, cu un palmares internaţional semnificativ, Florina se întoarce întotdeauna cu drag acasă la Beiuş, oraşul său natal. Păstrându-şi obiceiul de a promova un tânar artist la început de drum, într-un spectacol cu orchestra, Opera Vox o promovează de această dată pe tânăra studentă oradeancă Dariana Jurjuţ. În cadrul programului serii va fi pe scenă şi  basul Ioan Vrăsmas, directorul Companiei Opera Vox.

Programul serii respectă întocmai tipicul unui spectacol de Anul Nou şi de Crăciun, aşa cum se desfăşoară în marile capitale muzicale ale lumii, pe lângă soliştii valoroşi, apărând momentele speciale de balet clasic oferite de Ansamblul de Balet Opera Vox, sub îndrumarea coregrafului Vlad Sebastian. Astfel că publicul va putea admira, pe lângă coregrafiile speciale ale unor valsuri, şi câteva părţi de balet din spectacolul Spărgătorul de Nuci! Un moment inedit va avea loc în pauza spectacolului când, în foaierul Casei de Cultură, în cadrul expoziţiei de Crăciun, Orchestra de Suflători Opera Vox, va susţine un minirecital de colinde internaţionale în timp ce publicul spectator se va răsfăţa cu o cană de vin fiert oferit de Casa de Cultură din Beiuș. Spectacolul va fi prezentat de prof. Anca Banda. Conducerea muzicală a serii va fi asigurată de dirijorul Matei Pop, cadru didactic la Academia Naţională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.