Elevii clasei a II-a de la de la Școala Gimnazială „Nestor Porumb” Tulca, au susținut ieri, 9 mai, ultima probă, la matematică, din șirul celor trei din cadrul evaluării naționale, după care au sărbătorit, alături de colegii lor din învățământul primar, Ziua Europei.

Activitățile s-au desfăşurat în cadrul proiectului „Să fim mai buni... de Ziua Europei”, coordonat de profesoara pentru învățământul primar Sanda Mariana Iga și realizat în colaborare cu cadrele didactice de la clasele primare. Pentru început, s-a realizat o călătorie imaginară prin marile orașe ale Europei prin intermediului unei prezentari power point, s-au confecționat apoi stegulețe ale acestor țări și al Uniunii Europene, prezentând simbolurile acestuia. Adunați în curtea școlii, elevii au audiat și intonat imnul UE „Odă bucuriei” de L.W. Beethoven. La finalul activităților, s-a organizat concursul „Să fii mai bun... de Ziua Europei”, elevii fiind recompensați cu diplome și medalii.

„Prin aceste activități am încercat să-i facem pe elevi să înțeleagă semnificaţia zilei de 9 mai și apartenența României la marea familie europeană”, a menţionat prof. înv. primar Sanda Mariana Iga.