Ziua de miercuri, 20 noiembrie, a fost așteptată cu mare nerăbdare de către elevii din ciclul primar de la Școala Gimnazială „Dacia”. Au avut ocazia din nou să dea dovadă de altruism, renunțând la o parte din jucăriile lor în favoarea unor copii mai puțin norocoși.

Târgul de Jucării de la Școala Gimnazială Dacia se desfășoară de peste zece ani în cadrul proiectului județean „Dăruind, vei dobândi”, în parteneriat cu Asociația ProBambini. Jucăriile aduse de copii au fost expuse pe holurile instituţiei de învăţământ, elevii le-au fixat preţuri, după care au fost vândute.

„Au participat cu mare însuflețire 471 de elevi din clasele I, a II-a, a III-a, a IV-a și clasa a V-a D, în total 19 clase. Copiii sunt foarte entuziasmați de acest proiect, acceptând cu ușurință să renunțe la o parte din jucăriile lor în favoarea altor copii mai puțin norocoși”, ne-a declarat prof. înv. primar Florica Hava, organizatorul local al evenimentului.

Cei mai harnici au fost elevii din clasa a III-a C (înv. Florica Hava), care au adunat suma de 583 lei, urmați de cei din clasa I A (înv. Simona Fabian), cu 578 lei, și clasa a III-a D (înv. Maria Costin), cu 500 lei. Eleva Ariana Dronca, din clasa a IV-a B, s-a dovedit a fi cea mai destoinică, reușind să adune suma de 138 lei.

Banii obţinuţi vor fi donați Asociaţiei Pro Bambini, care îi foloseşte pentru ajutorarea copiilor cu probleme sociale, iar jucăriile rămase au fost duse la biblioteca școlii, unde vor fi împachetate şi donate unor copii care au nevoie de ele. Cadrele didactice implicate în acest proiect mulţumesc pe această cale părinţilor, parteneri de nădejde, pentru sprijinul acordat.

Loredana POPOVICI