Ședința de îndată a Consiliului Local Aleșd, din data de 23 octombrie, a fost o simplă formalitate în alegerea în funcția de vicepreședinte a lui Kajanto Paul. A fost singura propunere care a întrunit un număr de 14 voturi pentru,  2 voturi împotrivă și 1 abținere.

 

Aceasta a fost prima demonstrație de vot a majorității liberal-udemeriste, care va conduce administrația locală în următorii patru ani. Aceeași majoritate s-a impus și la constituirea comisiilor de specialitate ale consiliului. La acest punct de pe ordinea de zi, primarul Ioan Todoca a prezentat o propunere privind componența comisiilor, contestată de consilierul Călin Dubău, care a solicitat trecerea sa de la comisia de buget, în care a fost propus, la comisia juridică conform cu pregătirea sa profesională. Această propunere ar fi dus la modificarea tuturor comisiilor, ceea ce ar fi schimbat propunerea inițială. După o pauză de 5 minute pentru consultări s-a supus la vot amendamentul lui Dubău, care nu a întrunit numărul de voturi necesare. În schimb, propunerea inițială a primarului Todoca a fost aprobată. A urmat ședința comisiilor de specialitate care și-au desemnat președinții și secretarii.

Comisia de buget este formată din Motoca Sorin – președinte, Găinescu Flaviu – secretar, Kajanto Paul, Dubău Călin, Țipțer Zeno.

Comisia de învăţământ este formată din Gordan Călin – președinte, Scorțe Monica – secretar, Alhaj Adel, Alb Mariana, Ciavoi Andreea – supleant.

Comisia urbanism este formată din Varodi Zsolt – președinte, Zah Daniel – secretar, Cipleu Leontin, Joldea Ioan, Gordan Călin – supleant.

Comisia juridică îi are în componenţă pe Maniura Milan – președinte, Lang Alexandru – secretar, Egri Florina, Ciavoi Andreea, Joldea Ioan – supleant

Actuala componență politică a actualului consiliu local are toate prerogativele pentru a implementa obiectivele ce au fost promise în campania electorală. Locuitorii orașului Aleșd, cei care și-au pus speranța în actuala componență a conducerii orașului, așteaptă rezultate.