Asociația Culturală Pro Lirica Oradea, cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Bihor, organizează, în perioada 26 august - 1 septembrie, Tabăra de creație literară pentru tineri: „Noi știm ce vrem”.

Tabăra se adresează tinerilor talentați în domeniul literar, care și-au dovedit calitățile prin participarea la concursuri de creație literară și au obținut diverse premii sau mențiuni sau pot să prezinte în format letric organizatorilor una - două creații literare (eseu, poezie, proză scurtă) proprii.

În tabără se pot înscrie tineri cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani, liceeni sau absolvenți de liceu, ori de facultate. Participarea este gratuită, în limita a 16 locuri, fără alte criterii de selecție, pe principiul „primul venit, primul servit”.

Activitățile taberei vor avea loc la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” din Oradea și vor include atât un stagiu de pregătire teoretică, cât şi unul de creaţie efectivă de lucrări literare, pe trei secţiuni: eseu, proză scurtă, poezie clasică sau cu versuri albe. De asemenea, se vor desfășura cluburi de lectură, zilnice, cu implicarea atât a tinerilor din tabără, cât şi a altor tineri, respectiv actori profesionişti, în scopul implementării programului naţional „România citeşte”, în contextul în care 2019 este declarat prin lege „Anul cărţii”.

Duminică, 1 septembrie, participanții la tabără vor avea parte de o documentare practică privind viaţa şi opera literară a poetului Octavian Goga, prin deplasarea la Muzeul Octavian Goga din Ciucea, iar cu o zi înainte, pe 31 august, vor participa la activități de creație hand-made, la Centrul de tineret de pe lângă Direcția Județeană de Sport și Tineret Bihor. 

Pe durata celor șapte zile, tinerii vor beneficia de masă gratuită (mic dejun și prânz la restaurant), precum și de transportul gratuit cu microbuzul la Ciucea. De asemenea, Asociația Culturală Pro Lirica Oradea, prin DJST Bihor, va suporta cheltuielile privind activitățile aferente taberei, excepție cazare și cină pentru participanți.

La finalul proiectului, fiecare participant va trebui să predea cel puțin trei creații literare proprii, care vor fi publicate pe cheltuiala Asociației Culturale Pro Lirica Oradea într-un volum special dedicat taberei.

Înscrierea participanților se poate face până în 23 august, la telefon 0730/643312, sau pe adresa de mail proliricaoradea@gmail.com, tinerii înscriși urmând să semneze până în preziua deschiderii taberei un document de participare. Persoană de contact: Mihaela Dindelegan, președinta Asociației Culturale Pro Lirica Oradea.