Aproximativ 2.000 de pelerini au participat duminică, 5 iulie, la Mănăstirea Izbuc, la un program special de slujbe religioase, așa cum se întâmplă, aici, în fiecare primă duminică din lună, înălțând rugăciuni către Dumnezeu, împreună cu obștea monahală.

Programul liturgic a început de la ora 7.00, cu Slujba Ceasurilor și Acatistul Domnului Iisus Hristos, a continuat, de la ora 8.00, cu Sfânta Liturghie, și s-a încheiat cu Taina Sfântului Maslu, cu dezlegări. Slujbele s-au desfășurat în aer liber, pe altarul de vară al mănăstirii, respectându-se îndrumările bisericeşti ale Patriarhiei Române pentru starea de alertă.

S-au înălțat rugăciuni pentru iertarea păcatelor, cerând binecuvântarea și ocrotirea Maicii Domnului și a tuturor Sfinților pentru tot poporul binecredincios, de aici și de pretutindeni, pentru bolnavi, pentru ctitorii și binefacătorii Mănăstirii Izbuc, dar și pentru toți cei care nu au putut fi prezenți la Sfânta Taină a Maslului.

La finalul slujbelor, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Mihail Tărău, exarh și stareț, a mulțumit tuturor pelerinilor și a oferit din partea Preasfințitului Părinte Sofronie, episcopul Oradiei, trei diplome de apreciere pentru: prof. Dănilă Filipoi, renumit interpret de muzică populară din localitatea Șanț, județul Bistrița-Năsăud, Elena Moldovan (tanti Lenuța) din Chinteni, județul Cluj, și Floarea Cosmii, din localitatea Runcu Salvii, județul Bistrița-Năsăud, pentru dragostea şi râvna depusă în slujba Sfintei Biserici, dar și pentru sprijinul oferit constant în promovarea străvechii vetre monahale de la Izbuc.