Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, cei ai Serviciului Rutier și cei si Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au fost implicați, în perioada 11-13 mai, într-un amplu concurs de educație rutieră, organizat în Șuncuiuș.

 

În competiție au fost angrenate zece echipaje de elevi din clasele I - VIII, reprezentând zece județe, respectiv câte un echipaj din Bihor, Timiș, Alba, Mureș, Caraș - Severin, Dâmbovița, Arad, Cluj, Sibiu și Maramureș.

Scopul concursului a fost formarea unui comportament rutier responsabil, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, pentru a preveni producerea accidentelor de circulaţie cu victime din rândul elevilor.

În cadrul concursului, elevii de gimnaziu participanţi au avut de parcurs un traseu de îndemânare cu bicicleta în poligon, o probă de respectare a regulilor de circulaţie de către biciclişti, în parcul şcoală și o proba teoretică, în vederea verificării cunoştinţelor privind normele rutiere.

Cele trei probe au fost jurizate de polițiștii bihoreni. Fiecare echipaj participant a avut în componenţă trei elevi, care au avut ocazia de a-şi dovedi, în timpul concursului, cunoştinţele acumulate în materie de educaţie rutieră.

În urma susținerii celor trei probe: teorie, îndemânare pe bicicletă - poligon și parc școală, locul I l-a luat Școala Gimnazială „Florea Bogdan” Reghin- Mureș, locul II, Școala Gimnazială Nr.1 Bocșa - Caraș Severin și locul III, Școala Gimnazială „Coresi” din Târgoviște - Dâmbovița.

La individual, fete, pe locul I s-a clasat Diana Moldovan, de la Școala Gimnazială „Florea Bogdan”, din Reghin - Mureș, pe locul II, Maya Bărăscu, de la Școala Gimnazială „Coresi” Târgoviște - Dâmbovița, și pe locul III, Mădălina Csernuș, de la Liceul Teoretic „Mihai Veliciu” Chișineu-Criș,  Arad. La individual, băieți, pe locul I s-a clasat Alexandru Haragoș, de la Liceul Tehnologic Nr.1 Șuncuiuș - Bihor, pe locul II, Sergiu Oltean, de la Școala Gimnazială Nr.1 Gherla - Cluj, și pe locul III, Rareș Moldovan, de la Școala Gimnazială „Florea Bogdan” Reghin - Mureș.

Concursul de Educaţie Rutieră „Memorialul Matei Virgil”, organizat de Liceul Tehnologic Nr.1 Șuncuiuș, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor și cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Consiliul Județean Bihor - Centrul de Informare și Promovare Turistică, ajuns la cea de-a patra ediție, face parte din acțiunile cuprinse în Calendarul Activităţilor Educative Regionale şi Interjudeţene al Ministerului Educației Naționale.