Un oraș „invadat” de flori, dar mai ales de multă bucurie, s-a dovedit a fi Șteiul vineri, 8 martie, când a îmbrăcat straie de sărbătoare pentru a marca așa cum se cuvine Ziua Internațională a Femeii, în care au fost implicate Primăria și Consiliul Local Ștei, instituțiile de învățământ din oraș, percum și Casa de Cultură „Miron Pompiliu” Ștei.

 

Sala mare de festivități a Casei de Cultură „Miron Pompiliu” Ștei a fost gazda primului eveniment organizat în cinstea acestei zile aparte din viața celor dragi nouă. Despre semnificația și importanța zilei de 8 martie a vorbit moderatoarea acestui eveniment, eleva Ariana Sere de la CN „Avram Iancu” Ștei, care s-a ridicat la înălțimea evenimentului sărbătorit, iar Marius Cioară, viceprimarul orașului Ștei, a transmis asistenței cele mai alese gânduri, atât din partea autorităților locale, cât și personale. Grupul folk-up, coordonat de Carmen Săsărman Ifrim și Adina Vesa a dat „tonul” unui spectacol deosebit de reușit, după care pe scenă au urcat elevii de la Școala Gimnazială „Miron Pompiliu” Ștei - Carina Anton, Miruna Andru, Alexei Matei, Antonia Roșie, Iasmina Cuc, Daria Berce, Alexandra Cocoș, Alexia Poșa, Daria Carțiș - care au recitat poezii cu teme specifice zilei sărbătorite, dar au și delectat auditoriul cu melodii de muzică populară. Colgiul Național „Avram Iancu” Ștei a fost reprezentat de elevii Epuran Paul și Andra Bobin care au recitat poezii, dar și de Andreea Haneș și Dan Popescu care au pregătit un moment artistic de o ținută aparte. „Doina Șteiului”, ce activează la Casa de Cultură „Miron Pompiliu” Ștei, coordonată fiind de Iuliana Fodor, a „adus” multă culoare pe scenă prin costumele populare, dar mai ales prin repertoriul cântecelor populare „culese” de pe cursul superior al Crișului Negru. Aplauze îndelungate, pe toată durata apariției pe scenă, a primit cunoscuta solistă Corina Szatmari datorită unui repertoriu pliat pe gustul celor prezenți.

Cafe-concert pentru sexul frumos

Primăria și Consiliul Local Ștei au organizat a VII-a ediție a unui cafe-concert menit să marcheze într-un mod cât mai plăcut această minunată zi, locația aleasă fiind Restaurantul PUB 35, unde au dat curs invitației 257 de femei. Toate sărbătoritele au fost întâmpinate de ing. Iulian Balaj și ec. Marius Cioară, primarul, respectiv viceprimarul orașului Ștei, împreună cu câțiva consilieri, care le-au înmânat câte o floare, felicitându-le și oferindu-le o masă festivă. Moderatorul acestui eveniment, cu un timbru vocal aparte și o prezență scenică mult admirată, a reușit să capaciteze interesul celor prezente prin surprizele ce au „abundat” pe perioada celor aproape șase ore de distracție și bună dispoziție. Andra Sabău, o voce în plină ascensiune, împreună cu „privighetoarea” Marcela Merce, de la Ansamblul „Doina Șteiului” au fost la mare înălțime „culegând” aplauzele binemeritate. Doamnele au participat la tombola organizată în mod gratuit, iar dintre acestea 21 au fost câștigătoarele unor premii, donate de câteva dintre participante și înmânate de moderatorul evenimentului împreună cu proaspătul bunic, Iulian Balaj, care de altfel a ținut și o alocuțiune, feicitând, de altfel, toate sărbătoritele. „Am plecat cândva din Ștei...”, au fost primele cuvinte a îndrăgitei soliste șteience Corina Szatmari care a afirmat cu multă tărie că în periplu ei prin țară, dar și străinătate, afirmă cu tărie că de origine este o bihoreancă născută la Ștei. Alături de „Zbiciul” și formația sa, Corina Szatmari a reușit să țină „în priză” toate sărbătoritele cântând cu mult drag atât cântece de pahar, de joc și bună dispoziție, cât și de muzică clasică. Tortul, oferit de organizatori, s-a dovedi a fi deosebit de apreciat și la fel de „dulce” ca și seara care s-a prelungit mult după ora 24.00, unde pe parcursul orelor trecute s-au infiripat nenumărate prietenii care, cu siguranță, vor dăinui în timp.