Câteva mii de elevi de la școlile din zona Aleșd vor beneficia anul acesta de condiții mai bune în unitățile de învățământ, datorită sprijinului oferit de o societate specializată în materiale de construcții. 

În  zona fabricii de ciment din Aleșd au fost alocați peste 110 mii de euro, în urma cărora au beneficiat elevi ai Colegiului Tehnic „Alexandru Roman”, ai Liceului Teoretic „Constantin Șerban” din Aleșd, ai Școlii Gimnaziale Hotar, ai Școlii Primare nr. 1 Telechiu din comuna Țețchea, ai Școlii Gimnaziale Butan din comuna Magești și ai Școlii Gimnaziale nr. 1 din comuna Aștileu.

„Educația este singurul lucru care unește oamenii, iar aceasta se poate dobândi prin intermediul școlii. Școala trebuie să ofere elevilor un mediu adecvat procesului de învățare, să furnizeze demersul didactic propice unei dezvoltări personale care să ducă la clădirea unui viitor pe măsură. În școală formăm caractere, educăm temperamente și construim personalități. De aceea este absolut vital ca școala să aibă condițiile necesare, să ofere spațiul potrivit pentru a crește nivelul stării de bine al elevilor și de a fi dotată corespunzător pentru a crea un mediu atractiv pentru elevi, un mediu în care aceștia să se simtă confortabili pentru a asimila cunoștințele necesare formării lor ca viitori stâlpi ai societății”, a spus Crina Puie, directoarea Școlii Gimnaziale nr.1 Hotar, din comuna Țețchea.

Proiectele din Aleșd constau în dotarea unui teren de sport multifuncțional pentru cei 850 de elevi ai Colegiului Tehnic „Alexandru Roman”, achiziționarea a 18 videoproiectoare și 13 laptopuri moderne pentru dotarea laboratoarelor de informatică și chimie, de care se vor folosi 450 de elevi din clasele V-VIII, dotarea cu mobilier ergonomic a Școlii Gimnaziale Hotar, a Școlii Primare nr. 1 Telechiu și a Școlii gimnaziale Butan, pentru un total de 220 de elevi, și dotarea cu mobilier și echipamente IT a laboratorului de informatică de la Școala Gimnazială nr. 1 din comuna Aștileu pentru un total de 76 de elevi.