Medicul Monica-Virginia Teaha, manager interimar al Spitalului Municipal „Episcop Nicolae Popovici” Beiuș, anunță închiderea temporară a Secției de Obstetrică-ginecologie. Măsura este cauzată de apariția, acolo, a unui focar de Covid-19, nu mai puțin de paisprezece membri ai personalului medical și auxiliar fiind infectați cu noul coronavirus.

După cum declara vineri interlocutoarea noastră, cei paisprezece angajați ai spitalului din Beiuș infectați cu SARS-COV-2 sunt asimptomatici, motiv pentru care nimeni nu a bănuit gravitatea situației până joi, când au sosit rezultatele testelor. Intrând în contact cu aceștia, și restul personalului Maternității a fost plasat în izolare la domiciliu. În aceste condiții, Maternitatea din cadrul Spitalului Municipal „Episcop Nicolae Popoviciu” va rămâne închisă pentru două săptămâni, între timp, după cum preciza dr. Monica-Virginia Teaha, fiind luate următoarele măsuri:

„Cazurile au fost preluate de Direcția de Sănătate Publică și vor fi trimise pentru evaluare. Țin să menționez că toate cele paisprezece cazuri sunt asimptomatice, deci, nu prezintă simptomatologie pentru Covid-19, iar secția a fost închisă pentru a putea face decontaminarea atât a aeromicroflorei, cât și decontaminarea finală a suprafețelor. ... Am anunțat conducerea Spitalului Județean Oradea și conducerea Serviciului de Ambulanță toate cazurile care constituie urgențe vor fi trimise, vor fi direcționate, spre Maternitatea Oradea.”

Dr. Monica-Virginia Teaha a mai precizat că tot joi au mai fost înregistrate șase cazuri de infectare cu coronavirus, acești pacienți fiind transferați la Oradea