După proiectul de eficientizare energetică a Spitalului de Psihiatrie Nucet, depus spre finanțare prin PNRR, Consiliul Județean Bihor a mai depus un proiect pentru achiziționarea de echipamente cu scopul reducerii riscului de infecții nosocomiale.

Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința ordinară de marți, 15 noiembrie, un proiect de hotărâre privind dotarea Spitalului de Psihiatrie Nucet cu echipamente pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale.

Proiectul are ca obiective achiziționarea unor echipamente, utilaje și consumabile pentru limitarea la maximum a riscului de infectare și de transmitere a infecțiilor nosocomiale și tratarea eficientă a pacienților cu IAAM (infecția asociată asistenței medicale și cu infecții cu bacteria Clostridium Difficile).

În prezent, rata de incidență a cazurilor cu infecții asociate asistenței medicale este de 2,10%, iar rata infecțiilor cu Clostridium Difficile de 0,7%.

„Avem oportunitatea accesării unor sume din fonduri europene pentru dotări și investiții în sănătate. Sper să câștigăm acest proiect și condițiile de la Nucet să fie mai bune. Acest proiect vine în completarea proiectului de reabilitare termică deja depus”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 963 de mii de lei, din care puțin peste 192 de mii de lei este contribuția Consiliului Județean Bihor.

Proiectul „Dotarea Spitalului de Psihiatrie Nucet cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale” va fi depus spre finanțare cu fonduri europene în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

În ședința ordinară de marți a fost aprobat și un proiect de hotărâre privind semnarea unui acord de parteneriat între Consiliul Județean Bihor și Spitalul de Psihiatrie Nucet, cu scopul implementării proiectului.

În acest an Consiliul Județean Bihor a mai depus o cerere de finanțare pentru un proiect de reabilitare a Spitalului de Psihiatrie Nucet, cu scopul creșterii eficienței energetice. Acesta ar urma să fie finanțat tot prin PNRR.