Curtea din incinta Şcolii Gimnaziale „Miron Pompiliu” Ştei a fost plină, miercuri , 7 iunie, de elevi, profesori, bunici, părinţi, rude, dar şi mulți prieteni care au dorit să fie alături de cei 57 de absolvenţi din clasa a opta, din cele trei clase terminale, pentru care clinchetul clopoţelului a sunat pentru ultima oară în această unitate de învăţământ.

 

Un adevărat covor de flori au format colegii din clasele mai mici la ieșirea elevilor absolvenți, pentru care ropotele de aplauze au fost greu de stăpânit de cei prezenți. După intonarea Imnului Naţional, a Imnului Şcolii și a tradiţionalului „Gaudeamus”, interpretat de elevii absolvenți, sub bagheta prof. Daniela Rada, moderatorul acestui eveniment, prof. Florina Creț, a urat bun venit tuturor invitaţilor, elevilor şi cadrelor didactice prezente. Din partea autorităţilor locale au fost prezenţi jr. Voichița Dale, secretar în cadrul Primăriei Ștei, dar și consilierul local Aurelian Rengle, iar Diana Știole a reprezentat Comitetul Reprezentativ al Părinţilor, al cărui preşedinte este.

„Sperăm că tot ce ați învățat până acum să vă fie de folos, să vă deschidă căi și uși în viață, să vă creeze experiențe interesante. Continuați să visați, să fiți de neclintit în adevăr, să experimentați lumea, să fiți voi înșivă. Dar nu uitați că e important să prețuiți timpul, vremurile pe care le trăiți. Dacă pentru alții timpul înseamnă bani, pentru voi, acum, el are un preț incalculabil. Tinerețea voastră este o comoară. Prețuiți cât de mult anii aceștia frumoși și încercați să nu vă abateți de la educație. Dragi absolvenți, oriunde veți ajunge, amintiți-vă cu plăcere și mândrie de clipele petrecute în instituția noastră de învăţământ. Nu ezitați să mulțumiți dascălilor care v-au educat în gimnaziu, nu uitați nicio clipă de părinți și să rămâneți aceiași buni prieteni unii cu alții, ca în viața voastră să aveți parte de bine”, a spus, printre altele, în cuvântul de deschidere, prof. Simona Pantea, directoarea instituției de învățământ. Înaintea festivității de premiere au mai ţinut alocuţiuni Voichța Dale și Aurelian Rengle. Premierea elevilor merituoşi, Mihaela Mihalache (clasa a VIII-a A), Ștefana Becheanu (a VIII-a B), Mălina Petriș (a VIII-a C), care au încheiat cei patru ani de gimnaziu cu nota 10, a fost oficiată de prof. Simona Pantea, care le-a şi înmânat câte un plic cu bani din partea Primăriei și a Consiliului Local Ştei. De asemenea, din rândul elevilor absolvenţi au fost premiaţi elevii Ștefana Becheanu, Bianca Diniș, Laura Sim, Robert Purle, George Plisco, Antonia Paul, Ștefana Zele, Rareș Pașca, Răzvan Lucaciu, Yasmina Butișcă, Daria Miere, Mălina Petriș, care au avut rezultate deosebite la Olimpiadele şi concursurile şcolare, de către prof. Liana Moruț, directoarea adjunctă, care le-a înmânat şi lor câte un plic cu bani. Cei trei profesori-diriginţi ai claselor a VIII-a, Rodica Haidu, Adelina Mangra, Ioana Toth, au fost gratulaţi, de conducerea şcolii, cu „Diplome de onoare”, după care fiecare diriginte şi-a premiat elevii fruntaşi la învăţătură. Deosebit de emoţionant a fost momentul când elevele Mihaela Mihalache, Ștefania Becheanu, Mălina Petriș, reprezentantele tinerilor absolvenți au pregătit și rostit un cuvânt de bun rămas, iar din partea foștilor colegi, de acum, au „răspuns” Vanesa Guler, Alexia Coste, Daniela Culda, reprezentantele elevilor din clasa a VII-a, după care s-a predat simbolic „Cheia succesului şcolar”. Sub bagheta prof. Daniela Rada, elevii absolvenţi au cântat „Parcă ieri noi ne-am strâns”, iar toți elevii, care s-au constituit într-un cor comun, au transmis prin cântec urarea „La Mulţi Ani”. Baloanele multicolore care au invadat albastrul cerului la final au avut darul să „explice” că o nouă generaţie de „urmaşi” a lui Miron Pompiliu își va lua zborul spre alte zări, înspre băncile altor instituţii de învăţământ, dar cu gânduri sincere și de admirație pentru dascălii care au fost aproape de ei pe parcursul gimnaziului.