Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități este marcată, în fiecare an, la 3 decembrie, cu scopul de a promova și implementa programele destinate îmbunătățirii condițiilor de viață pentru aceste categorii sociale defavorizate.

Școala Gimnazială „Aurel Pop” a marcat acest eveniment prin implicarea în proiectul „Inimi pentru inimi”, alături de elevii Daniel Fechete, Megyeri Roland, Emeric Molnar, Valentin Popa, Andrada Filimon și împreună de prof.  îndrumatoare, Florina Toma și Laura Pop.

Copiii au ieșit alături de colegii lor, cu inimioarele confecționate, nu din compătimire, ci în semn de solidaritate, sprijin, acceptare, dragoste și respect, așa cum fac în fiecare zi la școală.

Marcarea International Day of People with Disability are ca obiectiv promovarea unei mai bune înțelegeri în ceea ce privește problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități și susținerea demnității, a drepturilor și a bunăstării acestora. Este, totodată, o ocazie pentru o schimbare de atitudine față de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate.

Florica Negruț, doamna de sprijin, a declarat: „Copiii au fost destul de receptivi la activități și majoritatea și-au dat seama că ar trebui să trateze oamenii cu dizabilități pe picior de egalitate. De asemenea, ei au învățat că ar trebui să aibă mai multă răbdare cu persoanele speciale și să le ofere ajutorul, dacă acestea le solicită acest lucru. Mai mult, elevii au lăsat o serie de mesaje de încurajare pentru persoanele cu dizabilități, dintre care menționăm câteva: „Încearcă! Poți!”, „Nu te da bătut niciodată!”, „Nu contează cum ești, contează doar ce poți face!” etc”.