În biserica ctitorie voievodală a Voievodului Constantin Șerban, din Tinăud, a avut loc vineri, 16 iulie, festivitatea de deschidere a Școlii de vară „Lumină din Lumina Ta”.  Proiectul organizat de Parohia Ortodoxă Română Tinăud, în colaborare cu Liceul Teoretic „Constantin Șerban” din Aleșd, este dedicat copiilor și tinerilor din parohie și nu numai.

În cadrul proiectului, participanții vor beneficia, săptămânal, pe toată perioada vacanței de vară, de activități interactive și educative, sub îndrumarea preotului paroh, Laurențiu Florin Brîndaș, și a prof. Felicia Lele, din cadrul Liceului Teoretic „Constantin Șerban” din Aleșd, împreună cu o frumoasă echipă de voluntari formată din dascăli și oameni iubitori de copii.

Pe parcusul celor nouă săptămâni de activitate, copiii vor participa la ore de cateheză cu teme religioase, istorice și sociale, adaptate categoriilor de vârstă. De asemenea, un aspect foarte important îl va reprezenta cunoașterea istoriei locului, a bisericii monument istoric, zidită în anul 1658, precum și a ctitorului ei, voievodul român Constantin Șerban. Lecțiile vor fi împletite cu diverse jocuri atractive și concursuri cu premii. Tot în cadrul proiectului, participanții vor avea posibilitatea sa viziteze și să cunoască detalii despre principalele obiective turistice și religioase din zonă, precum și meșteri populari. La încheierea proiectului, toți copiii vor fi premiați în cadrul unei festivități organizate pentru marcarea acestui moment. Toate aceste activități sunt cu titlu absolut gratuit pentru beneficiari.

La festivitatea de deschidere au fost prezenți: pr. drd. Laurențiu Florin Brîndaș - paroh al Bisericii Ortodoxe din Tinăud și coordonator al școlii de vară, directoarea Liceului „Constantin Șerban” din Aleșd, Liliana Antonescu, directoarea adjuctă a Liceului „Constantin Șerban”, Monica Micula, Alexandru Marius Lang - fiu al satului și consilier în cadrul Consiliului Local Aleșd, prof. Felicia Lele - reprezentanta liceului partener și coordonaatore în cadrul proiectului, precum și pr. Florian Leț, fost paroh al parohiei Șuncuiuș, îndrumător al multor copii și tineri care au iubit biserica, mulți dintre ei fiind astăzi slujitori ai sfintelor altare.

În proiect sunt înscriși 45 copii, cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani. Cei care doresc să se înscrie o pot face în continuare, accesând pagina de facebook: Parohia Ortodoxa Tinăud - la secțiunea Mesaje sau prin e-mail la adresa: parohia.tinaud@gmail.com.