Administrația Bazinală de Apă Crișuri ar fi trebuit să lanseze săptămâna aceasta acțiunile dedicate Zilei Mondiale a Apei, însă starea de urgență prin care trece România la ora actuală a impus respectarea măsurilor de prevenție pentru infecția cu Covid-19.

Sub sloganul „Apa și schimbările climatice”, Administrația Bazinală de Apă Crișuri ar fi trebuit să lanseze miercuri, 18 martie, acțiunile dedicate Zilei Mondiale a Apei.

Starea de urgență prin care trece România în acest moment a impus, însă, respectarea măsurilor de prevenție pentru infecția cu Covid-19, ducând la suspendarea tuturor evenimentelor ce fuseseră programate să se desfășoare în instituțiile de învățământ, vizitele la Laboratorul de Calitatea Apei și la unitățile și lucrările hidrotehnice administrate, precum și întâlnirile cu reprezentanții autorităților locale.

În contextul actual, Administrația Bazinală de Apă Crișuri se alătură proiectului „Ziua Mondială a Apei – sărbătorim împreună. Activități acasă”. Acest proiect a fost demarat de ABA Argeș - Vedea și are ca partneneri ABA Crișuri și ABA Someș-Tisa, iar activitățile se adresează preșcolarilor, elevilor, studenților, cadrelor didactice precum și părinților care stau acum în casă.

„Lansăm tuturor provocarea de a-și folosi creativitatea pentru a realiza desene, machete, filmulețe, creații literare sau orice alte materiale care au o legătură cu tema principală și anume: APA. Fotografiile, clipurile video, creațiile și materialele realizate acasă pot fi postate pe pagina de facebook creată pentru acest eveniment (https://www.facebook.com/ziuamondialaaapei), transmit, printr-un comunicat de presă, reprezentanții ABA Crișuri.

Potrivit acestora, obiectivele proiectului sunt de a „ne îndrepta atenția asupra protejării și conservării resurselor de apă, înțelegerea rolului fiecăruia dintre noi în susținerea unor practici responsabile față de apă și mediul înconjurător, dar și de a promova responsabilitatea socială în situația de față, sub amenințarea infecțiilor cu noul coronavirus”.

De menționat că, în fiecare zi, cel puțin unul din cei trei parteneri va veni cu concursuri, postări și informații specifice domeniului de gospodărire a apei, astfel încât atenția și creativitatea tinerei generații să fie îndreptată spre această componentă vitală, apa. Cadrele didactice interesate de proiect pot solicita informații suplimentare, în format electronic, pe adresa  presa_abacrisuri@yahoo.com.