Bihorenii sunt invitați sâmbătă, 10 iunie, să sărbătorească Ziua Liliacului Carpatin, o sărbătoare a ariei protejate de pe Valea Iadei. 

După o scurtă pauză, Asociația Pescarilor Sportivi Aqua Crisius organizează a VII-a ediție a Zilei Liliacului Carpatin, o sărbătoare a ariei protejate de pe Valea Iadei. Această ediţie are loc în cadrul proiectului „Conservation and protection of the cross border natural heritage of Bihor - Hajdú-Bihar counties”, finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, România și Ungaria.

Ziua Liliacului Carpatin este programată sâmbătă, 10 iunie, de la ora 10.00, la Coada Lacului, pe platoul de vis-a-vis de Vila Sanda (la intersecţia cu drumul de Meziad).

„În prim planul sărbătorii se află, și în acest an, elevii și natura. Principala activitate va consta într-un concurs dedicat elevilor, în cadrul căruia aceștia se vor întrece la diferite probe de îndemânare, recunoașterea diferitelor elemente de biodiversitate, orientare în teren sau bazate pe cunoștințe despre mediul înconjurător. Un alt moment dedicat participanților va fi concursul de gătit la ceaun, urmând ca hrana produsă local să fie pusă la dispoziția copiilor și participanților la eveniment”, anunță Andrei Togor, președinte APS Aqua Crisius.

Potrivit acestuia, elevii, turiștii și vizitatorii vor avea la dispoziție un târg de produse locale. Totodată, li se vor distribui, în sacoșe prietenoase cu mediul, materiale personalizate și o nouă ediție a albumului fotografic „Valea Iadului, colț de rai în Munții Apuseni”.