Lucrările de reabilitare a podului de la ieșirea din localitatea Tinca spre Belfir, pe drumul județean DJ 792A, sunt aproape finalizate, astfel că podul peste râul Crișul Negru va fi deschis circulației.

„În aceste zile se montează rosturile de dilatare, iar de sâmbătă, 31 decembrie, se va putea circula pe pod. Proiectul încheie lucrările la 6 poduri în zona Tinca, 3 reabilitate și 3 refăcute în totalitate, valoarea totală a investițiilor depășind 4 milioane de euro, parte din fonduri europene, parte din bugetul Consiliului Județean Bihor”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Podul are o lungime de 77,9 metri și o lățime de 11,8 metri, din care 7,8 metri reprezintă partea carosabilă. Pentru siguranța circulației au fost montate parapate metalice și pietonale.

Pe durata lucrărilor, în zonă a fost amenajat un pod provizoriu, întrucât cel vechi a fost demolat și refăcut în totalitate. Până în martie se va dezafecta podul provizoriu pe care s-a traversat râul pe perioada lucrărilor și se vor finaliza lucrările conexe: racordurile podului la drum, refacerea digurilor și asigurarea scurgerii apelor.

Lucrările fac parte din proiectul „Reparații capitale și refacere poduri pe DJ  792A Leș - limita - județ Arad”, care prevede lucrări capitale/refaceri la 6 poduri. Investiția este finanțată din fonduri europene.

Lucrările propriu-zise de construire a podului se ridică la valoarea de 5.834.092,15 lei, inclusiv TVA. Constructorul este asocierea de firme: Dumexim, Tisoti Exim, Industrial Construct Ardeal.