Andrei, un tânăr pompier bihorean, care se întorcea, marți seara, de la un prieten din Sântandrei, a sărit în ajutorul victimelor unui accident rutier, produs cu câteva momente înainte de sosirea lui la locul evenimentului.

Potrivit unui comunicat transmis de ISU Bihor în seara zilei de marți, 31 ianuarie, în timp ce se deplasa cu mașina pe Calea Sântandreiului, întorcându-se acasă de la un prieten, sergent major Stănișoara Andrei, aflat în timpul liber, a intervenit pentru salvarea victimelor unui accident rutier în care au fost implicate trei persoane (două femei și un copil) aflate într-un autoturism. Sosit la fața locului la scurt timp după ce autoturismul aflat în fața lui, pe contrasens, la câțiva zeci de metri,  a intrat în coliziune cu un stâlp electric, fără a sta pe gânduri nici măcar o clipă, Andrei a oprit mașina pe marginea carosabilului și a fugit spre autoturismul în jurul căruia se adunaseră deja câteva persoane, pentru a evalua și ajuta victimele. Observând că nicio persoană nu a ieșit din autoturismul avariat, Andrei a deschis rapid portiera din stânga față, moment în care, femeia aflată la volan, vizibil panicată, i-a sărit în brațe, întrebându-l speriată, de copil. În secunda următoare, pompierul se afla deja pe partea opusă a mașinii, luând băiețelul în vârstă de circa trei ani, care începuse să plângă înspăimântat, din scaunul auto pentru copii și predându-l, teafăr, mamei. După evacuarea copilului, Andrei a observat cea de-a treia persoană aflată în mașină, bunica băiețelului, care, în urma impactului fusese proiectată parțial, de pe bancheta din spate, în partea din față a mașinii, în dreapta șoferului. Întrucât portiera din dreptul victimei era blocată, pompierul a pătruns în mașină prin partea stângă față, și, cu ajutorul a doi participanți la trafic, cărora le ceruse să-l sprijine, a pus cu grijă victima, care începuse să se agite, într-o poziție care să nu-i pericliteze starea de sănătate, aplicându-i totodată comprese, pentru a-i opri sângerarea, întrucât aceasta suferise o rană deschisă la nivelul capului.

În tot acest timp, subofițerul a rămas în interiorul mașinii alături de victimă, monitorizând-o, iar la sosirea echipajului de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, și-a sprijinit colegii, acționând din interiorul autoturismului pentru evacuarea în siguranță a acesteia. Femeia, în vârstă de 67 de ani, a fost asistată medical la fața locului de echipajul SMURD,  care a transportat-o ulterior la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean. Sergent major Stănișoara Andrei, în vârstă de 23 de ani, este pompier militar în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, din anul 2020, ocupând funcția de subofițer tehnic principal la Compartimentul Achiziții Publice.