Pompierii, poliţiştii şi jandarmii bihoreni, alături de viitorii poliţişti de frontierp, s-au raliat, şi în acest an, inițiativei naționale de împădurire “Plantăm Speranță”, zeci de salvatori implicându-se activ în acțiunea “o Pădure de la Zero”, organizată la nivelul județului de echipa locală a proiectului  unOMunPOMoȚARĂ..oLUME.

Peste 60 de pompieri din cadrul Detașamentului 1 Oradea, Detașamentului 2 Oradea și de la sediul inspectoratului, mulți dintre ei însoțiți de copii și alți membri de familie ori de prieteni, au fost prezenți azi, 23 martie, în satul Felcheriu, comuna Oșorhei,  unde, alături de alți numeroși voluntari, au împădurit o suprafață de aproximativ șase hectare. După finalizarea misiunii de plantare a celor aproximativ 2000 de puieți de stejar care le-au fost alocați, pompierii militari bihoreni s-au bucurat, alături de organizatori și de ceilalți voluntari, de rezultatele muncii lor, care, în câțiva ani, se vor concretiza în „infuzie de sănătate” pentru localnici, comunitate, pentru  planetă și omenire în ansamblul ei.

De asemenea, polițiștii bihoreni s-au alăturat proiectului „Plantăm speranță”. De la primele ore ale dimineții, peste 65 de polițiști din Bihor au plantat peste 600 de puieți de cer, stejar și frasin, pe un teren din localitatea Felcheriu. Prin gestul lor, voluntar, polițiștii din Bihor au dorit să își aducă contribuția la conştientizarea şi responzabilizarea comunităţii și cultivarea respectului pentru natură, totul pentru protejarea și îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător.

Alături de poliţişti şi pompieri au plantat puieţi şi jandarmii bihoreni, care au participat la acţiuni împreună cu familiile lor. Totodată, elevii seriei de pregătire iulie 2023-aprilie 2024 au participat la activitate de plantare. Vremea frumoasă și voia bună au fost cele două elemente care le-au permis tinerilor elevi si diriginților să ajute comunitatea locală. Aproximativ 1000 de puieți de stejar, cer și frasin repartizați de către organizatori au fost plantați într-un interval de timp relativ scurt de către cei 60 de elevi împreună cu directoarea, diriginții și personal din cadrul formațiunii de studii.