Trei incendii s-au produs, în noaptea de miercuri spre joi, în Bihor. Unul dintre ele a izbucnit în curtea Cetăţii Oradea, un altul la o casă din Ştei în timp ce în Oradea, o maşină a fost aprinsă intenţionat.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în interiorul unor rezervoare dezafectate, din curtea Cetății Oradea. Incendiul, stins de pompieri în 10 minute, a fost, cel mai probabil, generat de fumatul în locuri nepermise. Au ars deșeuri depozitate în interiorul rezervoarelor. Joi, în urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112, în jurul orei 00.05, prin care se sesiza producerea unui incendiu la o locuință situată în localitatea Ștei, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” a mobilizat la locul indicat de apelant, trei echipaje de pompieri militari, din care două de stingere și unul de prim ajutor calificat din cadrul Stației de Pompieri Ștei. În momentul sosirii echipajelor, flăcările se manifestau violent la nivelul acoperișului, existând riscul extinderii acestora la întreaga casă. Timp de aproximativ o oră și 10 minute, pompierii militari au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea incendiului, protecția camerelor și pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului. Pompierii militari paramedici au acordat primul ajutor calificat proprietarului și fiului acestuia, care, încercând să stingă incendiul, au suferit arsuri ușoare la nivelul feței și al palmelor, cei doi refuzând ulterior transportul la spital. Evenimentul, provocat, cel mai probabil, de conductori electrici improvizați, s-a soldat cu arderea acoperișului pe o suprafață de circa 100 de metri pătrați. Tot în cursul nopții de miercuri spre joi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu în parcajul amplasat la demisolul unui bloc de locuințe cu 10 niveluri (parter +9 etaje), situat pe strada Ștefan Octavian Iosif din Oradea. Pentru gestionarea evenimentului, la fața locului au fost mobilizate de urgență, echipajele Detașamentului 1 de Pompieri Oradea, cu două autospeciale de stingere și echipajul de pompieri militari paramedici al Detașamentului 2 Oradea. În urma executării recunoașterii, pompierii au constatat că flăcările se manifestau violent la un autoturism din parcare, cu risc de propagare la alte autovehicule.

Forțele de intervenție au stins incendiul în 12 minute, reușind să împiedice extinderea flăcărilor la celelalte autoturisme. Pentru asigurarea protecției locatarilor, pompierii militari au verificat apartamentele și au evacuat 30 de persoane ale căror apartamente erau situate la primele trei etaje, niveluri  la care pătrunsese fumul. Din fericire, nu au existat persoane rănite. Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. A ars partea din față a mașinii (compartiment motor, jumătate din bord, parbrizul, ușa stângă față) și s-a degradat interiorul autoturismului.