De cinci ani, fosta gimnastă Teodora Liber, actualmente profesoară de educație fizică și sport, coordonează, la Beiuș, Clubul „Tdance”, unde zeci de fete din învățământul preșcolar, primar și gimnazial combină mișcările dansului contemporan cu elemente din gimnastică, rezultatul fiind așa-numitul Show Dance.

Antrenamentele asidue, desfășurate de două și, în ultima vreme, chiar de trei ori pe săptămână, au adus și rezultate meritorii, micile dansatoare beiușence câștigând numeroase medalii cu ocazia competițiilor naționale și internaționale. Cele mai recente reușite ale elevelor antrenoarei Teodora Liber au venit chiar în noiembrie, beiușencele fiind printre protagoniștii întrecerilor din această lună. La Concursul Național „Feeria Dansului”, organizat, la Oradea, de Ministerul Educației Naționale, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor și Inspectoratul Școlar Județean, Clubul „Tdance” Beiuș a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului secțiunii de dans modern, la categoria „Children – Formații”. Peste numai o săptămână, a venit și recunoașterea internațională, cu ocazia Campionatului European, desfășurat la Buziaș (județul Timiș), în perioada 8-10 noiembrie. La competiția organizată sub egida Federației Artistice Mondiale de Dans (World Artistic Dance Federation), sportivele antrenate de Teodora Liber au obținut medalia de argint la „Dans contemporan”, categoria „Small Team” (între 4 și 8 dansatori), grupa de vârstă „Juvenille” (8-11 ani).

Trupa de dans contemporan a Teodorei Liber, care cuprinde între treizeci și patruzeci de copii, împărțiți pe grupe de vârstă, se pregătește la sala de sport a Liceului Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș”. Deși reprezintă o formă de sport juvenil atractivă și modernă, trupa „Tdance” este susținută financiar exclusiv de părinții copiilor din componența acesteia. Între timp, Primăria Municipiului Beiuș cheltuie sute de mii de lei cu o echipă de fotbal ce se zbate în subsolul clasamentului Ligii a IV-a de seniori și care, în plus, și-a desființat formația de juniori A1!