La începutul vacanței de vară, Parohia Greco-Catolică Beiuș a organizat un eveniment major dedicat copiilor: Tabăra de Vară „Să mergem împreună”.

 

După cum preciza părintele Zorel Zima, protopopul greco-catolic de Beiuș, cea de-a șasea ediție a Taberei de Vară „Să mergem împreună” s-a desfășurat în perioada 11-14 iulie, locul ales în acest an fiind satul de vacanță Vârtop.

La tabăra coordonată de profesoara Carmen Zima au participat copiii care frecventează activitățile săptămânale ale Oratoriului „Colț de Rai” din Beiuș, coordonat de Asociația „Ave Miriam”, precum și alții din Protopopiatul Greco-Catolic Beiuș. În spiritul ecumenismului pe care l-au promovat în toate activitățile de acest gen, organizatorii au invitat să li se alăture și copii ce aparțin altor comunități confesionale, desigur, acordând atenție cunoașterii și păstrării identității fiecăruia. Numărul participanților la Tabăra de Vară „Să mergem împreună” a fost de treizeci, dintre care 22 de copii și tineri, plus opt persoane adulte: trei însoțitori – profesoara Carmen Zima, ca prim-organizator, Cristian Laza, coordonator al drumețiilor și activităților sportive, părintele Zorel Zima, responsabil cu catehezele și suportul spiritual, precum și câțiva părinți și bunici ai copiilor mai mici.

La fel ca la edițiile anterioare, a existat o temă a taberei de vară; intitulată „Bucurați-vă și vă veseliți”, aceasta a fost prezentată chiar de protopopul Zorel Zima, prin intermediul unor reflecții biblice și dialog.

Programul taberei a fost pe măsura așteptărilor celor mici, detalii despre activitățile desfășurate primind de la părintele protopop Zorel Zima:

„În prima zi, am vizitat Ghețarul de la Scărișoara, un colț mirific al naturii. Treptele numeroase au fost parcurse cu grabă de excursioniștii curioși. În zilele următoare, programul a oferit oportunitatea descoperirii altor frumuseți ale naturii precum Groapa Ruginoasă și, aproape, Vârful Piatra Grăitoare, dar și bucuria de a fi împreună prin joc, divertisment și agrement. Protagoniste ale momentelor de joc și divertisment au fost tinerele animatoare din oratoriu care au «absolvit recent» cursurile Universității de vară, organizate de Departamentul Pastoral al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea la începutul lunii iulie la Oradea. Totul a fost împlinit prin momentele de spiritualitate, rugăciunile de dimineață și seară, respectiv câte o cateheză”.

La reușita celei de-a șasea ediții a tradiționalei Tabere de Vară „Să mergem împreună” au contribuit Parohia Greco-Catolică Beiuș, ca principal susținător, și câțiva binefăcători constanți, precum familia de medici Furău și Reuniunea Mariană locală. Datorită generozității sponsorilor, organizatorii au reușit să subvenționeze circa patruzeci la sută din costurile evenimentului.